Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: H&M Steven Klein, www.madonna.cz

Madonna v Praze: bude jíst košer

Přípravy na pražský koncert Madonny běží na plné obrátky a její štáb má plné ruce práce. Mezi nejtěžší úkol patří zajištění košer jídla pro hudební megastar.

Zpěvačka, původním jménem Madonna Louise Veronica Cicconeová, konvertovala před několika lety k judaismu a přijala hebrejské jméno Ester. Židovská víra jí přikazuje konzumovat pouze košer potraviny, které jsou vyráběny pod přísným dohledem určených rabínů. V Praze jsou k dostání pouze na několika místech. Jedním z nich je košer restaurace King Solomon a právě odtud putují potraviny na stůl slavné zpěvačky.

"Madonna je naší stálou zákaznicí a dodáváme jí potraviny pokaždé, když pobývá v Praze. Zásobovali jsme její kuchyni i při jejím prvním pražském koncertu v roce 2006," prozradil Aron Günsberger, majitel pražské restaurace King Salomon. "Zpěvačka si u nás neobjednává hotové menu, ale suroviny, z nichž poté vaří její osobní kuchař. Teď si u nás objednala krůtí maso a jehněčí kotlety a samozřejmě i množství dalších surovin, jako je například košer olej. Víno ani destiláty po nás nikdy nepožaduje, neboť, jak známo, alkohol Madonna vůbec nepije."

Zpěvačka chtěla i kabala vodu
Kuchařský tým restaurace kromě toho poskytl kuchařskému personálu hotelu, ve kterém bude Madonna bydlet, i odbornou poradenskou službu. Jde totiž o to, aby nedošlo k pochybení při přípravě a servírování pokrmů. Při nesprávném postupu by pak jídlo přestalo být košer.

"Madonna si u nás vyžádala i kabala vodu, což jsme ale splnit nemohli. Tento nápoj posvěcený rabíny je totiž k sehnání pouze na několika místech v Anglii a v USA. Tak narychlo jsme proto nebyli schopni kabala vodu zajistit," dodal Günsberger.

Koncert? Sedmdesát náklaďáků s technikou!
Na čtvrteční koncert zpěvačky Madonny už pod rukama technického personálu roste speciální mega pódium. To do hlavního města dovezlo šestnáct kamiónů. Celý Madonin automobilový konvoj ovšem celkem čítá na sedmdesát nákladních vozů. Madonna je kritiky označována za současnou nejvýznamnější světovou popovou zpěvačku. Svoji hudební kariéru zahájila v roce 1982. V Praze již koncertovala v roce 2006, a to v tehdejší Sazka Aréně, kterou v rekordně krátkém čase vyprodala do posledního místa.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132