Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Geniální: muzika podle ptáků na drátech

Nejrůznější opeřence sedící na drátech elektrického vedení či jakýchkoliv jiných lanech jste už nejspíš viděli. Napadlo vás ale sestavit podle jejich rozmístění hudební kompozici?

Jak sedí ptáci
Pokud ano, jste na tom úplně stejně jako Jarbas Agnelli z Brazílie. Jednou viděl obrázek ptáků na drátech v novinách a okamžitě ho trklo, že jsou rozmístěni podobně jako noty.

Jenže tím neskončil. Fotku si vystřihl a vytvořil podle ní skladbu. Noty přitom umístil na stejná místa, na kterých seděli ptáci.

magazin.cz


„Možná to není nejoriginálnější myšlenka na světě, ale já byl prostě zvědavý na melodii, kterou ptáci vytvořili,“ říká Agnelli.

Jsou muzikálně nadaní?

Hudbu nahrál s použitím hoboje, klarinetu, fagotu a xylofonu. Na výtvor si ale nedělá žádná práva. „Melodie není mým vynálezem. Byl to nápad ptáků. Noty kopírují jejich přesné pozice na drátech.“ A že ptáci umí, se můžete přesvědčit sami v přiloženém videu.

Muzikant svou hudbu následně poslal fotografovi, jenž pořídil původní fotku. Ten na to upozornil redakci a brazilské noviny mohly publikovat netradiční příběh.

Především ale vznikla unikátní ptačí symfonie.

Video:

Birds on the Wires from Jarbas Agnelli on Vimeo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 84