Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Closer magazine

Nejtlustší teenagerka zhubla 140 Kg. Chce je zpět

Proč lituje, že zhubla?

Zní to opravdu velmi zvláštně, ale svého času nejtlustší britská teenagerka, které se smál celý národ, lituje operace, kterou podstoupila a jež jí pomohla velmi výrazně zhubnout.

Nejtlustší z vrstevníků

magazin.cz
Malisse Jones bylo pouhých sedmnáct let, když se jednoho krásného dne na váze objevilo 215 kilogramů.

Tehdy se rozhodla pro operaci. Stala se tak nejmladším obyvatelem Velké Británie (a možná i světa), který podstoupil podvázání žaludku.

Operace se povedla a dívka zhubla o úctyhodných 140 kilogramů. Jenže namísto vděku se nyní – po zhruba dvou letech – objevily pochybnosti.

Malissa tvrdí, že se po tak výrazném zhubnutí cítí špatně a přála by si, aby operaci, která ji mimochodem vyšla na tři sta tisíc korun, nikdy neabsolvovala.

„Vím, že to zní nevděčně, ale měla jsem radši své tělo, když bylo tlusté,“ říká devatenáctiletá dívka.

Pravdou je, že ztráta takového množství kil zanechá na těle následky. Melissa se tak musí potýkat s nevzhlednou povislou kůží.

„Když jsem byla tlustá, mělo tělo aspoň

magazin.cz
pevnost a tvar, teď ze mě akorát visí kůže a já ji musím maskovat,“ vysvětluje dívka, která svůj příběh řekla Closer Magazine.

Mohla zemřít

Aby vypadala jako normální holka, potřebovala by Melissa dalších zhruba šest set tisíc korun, aby si mohla nechat udělat kompletní plastiku. Jenže se obává, že tolik nikdy neušetří.

Na druhou stranu, nešlo jen o rozhodnutí „být či nebýt tlustá“. Melissa před operací hrála o život. První (slabý) infarkt ji potkal pravděpodobně již v patnácti letech.

Morbidní obezita by ji tak nejspíše přivedla do hrobu předčasně. Přesto však svého rozhodnutí lituje. Prostě se sama sobě nelíbí ještě více, než když se musela potýkat s neskutečným množstvím kil – ta jí zjevně tolika nevadila.

Co se nicméně kritizovat dá, je samotná operace podvázání žaludku, která rozhodně není samospásná a jak vidno, její kosmetické efekty jsou značně rozporuplné.

Melissa nyní lituje, že nedokázala zhubnout cvičením a zdravými stravovacími návyky.

„Doufám, že při pohledu na mě lidé pochopí, že podvázání žaludku není zázračná léčba,“ uzavírá Melissa.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 568