Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoce / foto: shutterstock

Ty NEJ vánoční stromky

Pod vodou nebo na souši, největší nebo nejmenší. Různé země po celém světě si představují své vánoční stromečky různě.

Nejmenší stromeček na světě by se dal zdobit jen těžko - měří totiž na šířku méně než lidský vlas. Vyrobili ho britští vědci z Národní fyzikální laboratoře ze silikonu a vyřezali pomocí paprsku iontů.

V Mexico City zašli do druhého extrému a podle listu Metro doufají, že se stromem tyčícím se 90 metrů se dostanou do knih rekordů. Chtějí překonat dosud největší, dvaaosmdesátimetrový strom z Rio de Janeira. Nejde ale o žádné smrčky, nýbrž o velké konstrukce strom spíš jen připomínající.

Velký v jiném slova smyslu je strom, který stojí v newyorském Rockefellerově centru.
Zdobí ho 30 000 světel. Něco podobného by bylo dost riskantní u stromku, který si postavili na Filipínách. Je pod vodou a i jeho ozdoby jsou inspirované mořem. Potápěči ho v akváriu v Manile ozdobili hvězdicemi a podobnými mořskými tvory.

V Paříži a v Sydney zvolili ekologickou alternativu a postavili si stromky z recyklovaných plastových lahví. V Londýně zase vztyčili první strom ozdobený leopardem. Je to výtvor Johna Galliana, designéra pro značku Christian Dior, který ho vyrobil z papírové drtě a polystyrénu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 40