Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Bláznivé počasí. Z nebe prší krávy, jinde peníze

Když zapomenete deštník a spadne vám na hlavu pár kapek, není to zas taková tragedie, co ale takový golfový míček či rovnou kráva?

Golfové míčky, Florida USA
V září 1969 přinesla podivná bouře smršť golfových míčků, které dopadaly na město Punta Gorda. Protože Florida je bohatá jak na tornáda, tak golfová hřiště, někteří odborníci se domnívají že to je ten způsob, jak se míčky dostaly do vzduchu.

Déšť bonbónů, Kalifornie USA
Dvě zářijové noci roku 1857 přinesly radost především dětem. Z nebe se snesl příval sladkostí – bonbónů. Lokální média v roce 1981 zveřejnily teorii, že bonbóny byly dílem místních žen. Jak se ovšem dostaly do vzduchu a padaly jako déšť se nepodařilo zjistit.

Peněžní déšť, Rusko
Lidová moudrost říká, že v Rusku je všechno možné. Specifické tornádo ukázalo místním obyvatelům - krom ničení všeho, co mu stálo v cestě - i svou příjemnější stránku. Na jejich hlavy dopadaly vzácné mince z 16. století. Síla větru pravděpodobně odkryla prozatím neobjevenou hrobku a zvedla ji do vzduchu.

Déšť zmrzlé moči, Velká Británie
Obrovské kusy ledu silně páchnoucí močí se snesly na zahradu britské rodiny zrovna v době večeře. Po pečlivé kontrole se ukázalo, že se jedná o kus ledu z toalety na palubě dopravního letadla.

Kravský déšť
Téměř tři metráky vážící kráva spadla z nebe a zdemolovala automobil amerického páru, který zrovna jel na oslavu výročí své svatby. Lidé přežili toto setkání naštěstí bez úhony, bohužel těžce zraněná kráva musela být utracena. Jak se přežvýkavec ocitl ve vzduchu je záhadou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 50