Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: youtube

VideoFór: papoušek posedlý sexem to zkusil na reportéra

Papoušek Sirocco se proslavil tím, že se pokoušel spářit se s hlavou moderátora dokumentárního seriálu BBC. Nijak mu to ale neuškodilo.

Naopak. Na rodném Novém Zélandu byl samotným premiérem jmenován "mluvčím pro ochranu přírody". Premiér John Key tvrdí, že známý a vzácný pták bude ideálním ambasadorem pro ochranu přírody.

"Je jasné, že ví, jak zacházet s publicitou, a má celosvětovou základnu příznivců, kteří visí na každém jeho pípnutí. Jsem pevně přesvědčen, že bude skvělým oficiálním mluvčím ptákem za Nový Zéland. Na téma ochrany přírody umí mluvit velmi hlasitě," řekl Key reportérům listu Telegraph.

Sirocco se mimo jiné bude snažit upozornit svět na ohrožené druhy. Sám k jednomu patří. Papoušci kakapo jsou původní novozélandský druh. V roce 1995 jich už žilo jen 51, ale díky úsilí ochránců přírody teď jejich počet stoupl na 124.

Přibližně 33 ptáčat tohoto nelétavého papouška bylo převezeno na chráněné ostrovy na jihu Nového Zélandu. Ochranáři doufají, že se i jim podaří přispět k záchraně tohoto podivuhodného druhu.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 56