Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sarah Burge / foto: Shutterstock

100 plastik a vypadá jako Barbie. Teď píchá botox do dcery.

Mateřská láska má mnoho podob.

Sarah Burgeová je známá tím, že vypadá jako živá Barbie. Není to tak úplně náhodou. Tato žena totiž drží světový rekord v absolvovaných kosmetických operacích. Podstoupila jich více jak sto.

Jaká matka, taková dcera
Inu, budiž – každý svého štěstí strůjcem. Co už je ale méně pochopitelné je to, že Sarah opravdu mohutně podporuje svou dceru v pokračování své cesty.

Hannah Burgeová se tak ve svých patnácti letech stala zřejmě nejmladší Britkou, která pocítila potřebu botoxových injekcí a dokonce si je nechala i aplikovat.

Normální matka by to své dceři zřejmě vymluvila z hlavy. Nikoliv tak Sarah. Ta si namísto toho udělala příslušný kurz, aby dceři mohla botox a další procedury dělat sama hezky doma.

magazin.cz

Sarah je teď 49 let a dosud za kosmetické a plastické operace utratila zhruba patnáct milionů korun. Prostě chce, aby její tělo i tvář vypadaly dokonale.

Mezi procedury, které Sarah podstoupila, se počítají implantáty tváří i brady, liftink víček, liposukce čelisti, brady i krku a navrch tři kompletní facelifty.

Matka je na svou dceru ještě mírná. Aplikuje jí injekce, které mají pouze poloviční obsah botoxu, než jaký si píchá sama Sarah. Dcera Hannah věří, že jí botox pomůže jako prevence proti vráskám. Zatím od maminky dostala dvě poloviční injekce, ale tahle kůra zřejmě bude pokračovat.

Všechno je to úžasné. Nebo ne?

„Chtěla jsem mít botox ze dvou důvodů. Je to prevence proti vráskám a každý na mé škole o tom mluví,“ říká Hannah.

„Měla jsem pár vrásek kolem úst a na čele, kvůli čemuž jsem byla nešťastná. Vizáž je pro mě důležitá a nechci vypadat přepadle a ošklivě, až mi bude 25,“ vysvětluje své důvody.

„Někteří z mých přátel mi řekli, že čím dříve s botoxem začnu, tím méně vrásek budu mít jako dospělá.“

Matka Sarah jen přikyvuje hlavou. „Byla jsem ohromená, když za mnou Hannah přišla a otevřeně se mnou začala mluvit o botoxu.“

Jenže dokonce ani předseda britské asociace kosmetických chirurgů to nevidí zrovna nadšeně. „Je pro mě jako pro zkušeného chirurga šokující, že si někdo koupí na internetu botox a píchá ho do šestnáctileté.“

„Už samotný nákup botoxu na internetu je nebezpečný, protože nakupující vůbec neví, odkud látka pochází.“

Hodně botoxu, případně špatně aplikovaného, může způsobit paralýzu obličeje nebo dvojité vidění.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 149