Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Botox způsobuje vrásky!

Užívání botoxu může vést k vzniku nových vrásek. Ukazuje to nová studie, která jistě nepotěší příznivkyně kosmetické chirurgie.

Znehybnění některých obličejových svalů může podle odborníků vést ke zvýšenému zapojení jiných svalových partií. Dr. David Becker, lektor dermatologie na Weill Cornell Medical College v New Yorku, přišel na to, že i když je část obličeje znehybněna botoxem, tvář se dál bude snažit o mimiku.

Některé zmizí, jiné vzniknou
"Paralýza skupiny svalů vede k zapojení jiných svalových skupin. Obličeji je vlastní snažit se nahradit činnost, která byla zablokována. To vede ke zvýšené aktivitě v obličejových partiích, které nebyly paralyzovány," říká dr. Becker.

Dodal k tomu, že "vrásky způsobené neznehybněnými mimickými svaly tak paradoxně mohou vystoupit a prohloubit se".

Lidé, kteří si dávají botoxem znehybnit čelo, tak podle listu Daily Mail nejspíš skončí s výraznějšími vráskami u kořene nosu. Mezi další známé vedlejší účinky Botoxu patří snížení pozice obočí a pokleslá víčka.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11