Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.newsoftheworld.co.uk

Je jí 7, ale vypadá na 60. Mnoho času jí nezbývá...

Statečná holčička se nevzdává....

Malá britská holčička se snaží žít svůj život co nejlépe a naplno a to i přesto, že trpí vzácnou chorobou zvanou progerie, s níž se dožije maximálně 13ti let. Na světě má stejnou nemoc jen dalších šestnáct lidí.

Ví všechno

magazin.cz
Jmenuje se Ashanti Elliott-Smithová a její nemoc lékaři zjistili několik měsíců po narození. Do té doby nikdo neměl o ničem tušení, těhotenství její matky Phoebe bylo naprosto normální a po narození se zdála Ashanti úplně zdravá. Až ve třech měsících se u ní objevily první záchvaty.

Od té doby malá Ashanti podstupuje ve Francii speciální léčebnou kůru. Ale ta jí život nezachrání, jen zlepší jeho kvalitu. „Rozumí většině toho, co její nemoc obnáší, ale nikdy jsme jí neřekli, jakou má prognózu, nechceme ji strašit,“ vysvětluje čtyřiadvacetiletá Phoebe. „Jak máte říct své dceři takovou věc? Je to to nejtěžší v životě.“

Zírají, že jsem krásná
V deseti letech bude stav těla Ashanti odpovídat tělu osmdesátileté ženy. Už teď má mnoho problémů: pořádně nevyrostla, váží jen 13 kilogramů asi jako tříleté děcko, trápí ji bolesti kloubů a slabé srdíčko, nemá vlasy, tělo i obličej jí pokrývají vrásky. Její imunitní systém je velice oslabený, osudnou se jí může stát obyčejná chřipka.

Přesto si nestěžuje a nevzdává se. Ráda se směje, jako by jí její stav vůbec nepřekážel. „Když na ni lidé zírají, jen se tomu směje. Říká, že je to kvůli tomu, protože je tak krásná,“ řekla Phoebe News Of The World.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 237