Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Anthony Victora / foto: Shutterstock

Nový rekord: Nejdelší háro na uších!

Lidé rádi soutěží. A tak si vymýšlí různé disciplíny, ve kterých by mohli vyniknout. Jedna z nich je například – kdo má nejdelší vlasový porost na uších?

Takový zvláštní „výrostek“

magazin.cz
Rostou, rostou? Kdepak houby, ale „háro“ na uších! Ind, původem z Kanpuru, Kadba Kant Bajpai si každé ráno poměřoval svůj porost na ušních boltcích. „Když jsem docílil šesti centimetrů, měl jsem v úmyslu se nechat zapsat do Guinessovy knihy rekordů. Přátelé, ale i někteří novináři mi to rozmlouvali – tvrdili, že je příliš brzy, ať počkám až mi to trochu povyroste. Nakonec jsem se dočkal a v padesáti letech jsem měl na uších chomáče o délce 13,2 centimetrů,“ vzpomíná Radha Kant Bajpai, který za svůj „výkon“ získal v roce 2005 zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Zákeřný stařík

magazin.cz
Jenže natěšenému Bajpaiovi brzy sklaplo. Osud mu totiž do cesty postavil soupeře – rovněž Inda, Anthonyho Victora. Tento nenápadný stařík si jednou vzal do ruky metr a zjistil, že vlasy na jeho uších jsou delší - měřily 18,1 centimetrů. A tak to honem vytroubil do světa, čímž si v roce 2007 vysloužil Guinessův rekord.

Božských 28 čísel
Nic člověka nemrzí jako porážka. Radha Kant Bajpai dělal, co mohl, aby svůj milovaný rekord získal zpět. Jenže jak? Nakonec ho odměnila sama příroda, která mu k pětapadesátiletým narozeninám nadělila o pár centimetrů delší porost na uších. Bajpai byl ze své nové hřívy tak nadšený, že se nechal znovu přeměřit. Výsledek: 28 čísel! A tak byl Guinessův rekord zase v jeho kapse!

To si zapište za uši!
„Bylo to pro mě velké zadostiučinění. Vzpomněl jsem si na všechny ty chytráky, kteří se mi smáli a radili mi, ať se ostřihám. Já jsem však na ně nedal - věřil jsem, že mi to jednou k něčemu bude. A vidíte, stal se ze mě slavný a úspěšný člověk,“ směje se šampión, který si svou „bujnou hřívu“ nechává zastřihávat v lokálním kadeřnickém salónu

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 56