Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Natalie Imbruglia / foto: PETA

Celebrity, které kvůli módě vraždí zvířata to schytávají!

Mrtvá zvířata nosí zkažení lidé, osočují některé celebrity ty druhé!

Australská zpěvačka Natalie Imbruglia jménem organizace PETA osočila všechny ty, kdo nosí kožichy a výrobky z pravé kůže.

Nenoste kůže!
Zpěvačka hitu Torn, která namluvila komentář k novému videoklipu organizace ochránců práv zvířat PETA, naléhala na všechny vyznavače módy, aby přestali zpracovávat a nosit zvířecí kůže. Podle ní je to brutální a nelidské podnikání.

"Neexistuje žádný humánní způsob, jak ze zvířete stáhnout kůži. Každý, kdo nosí nějakou kožešinu, také nese vinu na každoročním mučení a příšerném porážení milionů zvířat," říká zpěvačka.

A pokračuje: "Zachraňování zvířat je stejně jednoduché jako vybrat si syntetické alternativy skutečných kožešin."

Natalie není zdaleka první hvězdou, která podporuje organizaci PETA v její kampani proti kožichům. Mezi její podporovatele patří také britský hudební magnát Simon Cowell či herečky Eva Mendesová, Kate Winsletová a Charlize Theronová.

Ostré výroky na adresu „kožešinářů“

Na druhou stranu se zase jiné slavné osobnosti staly terčem útoků kvůli svému šatníku plnému zvířecích kožešin.

Například Catherine Zeta-Jonesová byla zástupci PETA označena za nejhůře oblékanou celebritu v loňském roce. V jejich prohlášení stálo: "Ve svých kravích punčocháčích, s ošklivým pláštěm z lišky a staromódní kabelkou z krokodýlí kůže Catherine Zeta-Jonesová působí, jako by se prodírala Noemovou archou s kudlou v ruce. Možná se snaží dostat do role v nějakém svém novém filmu jako vražedkyně anebo preparátorka zvířat."

PETA také nevybíravě častovala zpěvačku a herečku Jessiku Simpsonovou, jejíž loňský pokus o hudbu ve stylu country byl naprostým propadákem.
K jejímu stylu ochránci uvedli: "To všechno, co nosí, je - stejně jako její kariéra - už dávno mrtvé."

K posledním celebritám, které si organizace PETA bere na paškál, se před pár dny zařadila i Lady Gaga ve svém úboru vytvořeném z deseti kilogramů hovězího masa. V něm přebírala jednu z hudebních cen MTV.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19