Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Victoria Beckham / foto: vogue.de

Beckhamové hrozí za krokodýlí kůži útok ochránců zvířat

Mluvčí zpěvačky a módní návrhářky Victorie Beckhamové bránila její novou řadu kabelek z krokodýlí kůže.

Podle deníku Mirror je možné, že se na bývalou členku dívčí skupiny Spice Girls zaměří největší světová organizace na ochranu zvířat a jejich práv - PETA.

Ochranáři by na ni mohli během chystaného slavnostního uvedení kabelek na britský trh zaútočit. Beckhamová by se tak mohla stát terčem ataků falešnou krví či umělými krokodýlími prackami.

Využívají ji?
"Victoria má organizaci PETA za zadkem už několik týdnů. Pořád jí posílají e-maily a píšou jí vzkazy na Twitteru. PETA dobře ví, že je středem zájmu. A ať už jí vyvedou jakýkoliv kousek, získají obrovskou pozornost. Její kabelky navíc byly skvěle přijaty na její nedávné přehlídce v New Yorku, a to je popudilo ještě víc," tvrdí pozorovatel z blízkosti slavné módní ikony.

Mluvčí Beckhamové reagoval slovy: "Každý má nárok na své osobní stanovisko a svou volbu. Nicméně stejně jako všechny výrobky navržené Victorií Beckhamovou, i tyto kabelky jsou vyrobeny tak, aby splňovaly nejvyšší měřítka kvality a designu."

Krokodýli z farem
Použité kůže navíc splňují přísná kritéria CITES (Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin) a jsou kontrolovány během každého kroku výroby. Kůže jsou získávány z amerických farem, které podléhají velmi přísným pravidlům.

Beckhamovou už minulý rok PETA žádala, aby raději kupovala kabelky z umělé kůže než kabelky Hermes Bikin z krokodýlí kůže. Ochránci přírody asi nečekali, že právě ona obohatí světové trhy vlastními koženými výrobky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21