Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Georgia Davisová / foto: repro Daily Mail

Shodila, ale už je zase nejtlustší teenagerkou

Marný boj s obezitou.

Teenagerka Georgia Davisová je přinejmenším ve své domovině Velké Británii dobře známá. Byla vyhlášená nejtlustším teenagerem v zemi a pravděpodobně by se o tento nezáviděníhodný titul poprala i na mezinárodní scéně.

Zázračné zhubnutí
Pak ale celý národ překvapila. Vydala se totiž na jeden ze stále populárnějších amerických „odtučňovacích“ letních táborů, kde se jí podařilo zhubnout polovinu váhy.

Jakoby se však nyní sedmnáctileté dívce po mediální pozornosti, která nejtlustším obvykle náleží, stýskalo. Za 16 měsíců od tábora se opět vypracovala k původním váhovým hodnotám. Nyní je tak někde u 220 kilogramů.

Přitom na devítiměsíčním táboře dokázala zhubnout skutečně razantně. Z tehdejších 210 kilogramů se dostala pod stovku. Staré zvyky a váha se však rychle vrátily.

Georgia začala jíst po smrti svého otce. Tehdy tak řešila traumata. „Jedla jsem, abych se utěšila. Pak mi bylo ještě hůře, a tak jsem jedla zase,“ říká dívka.

V srpnu 2008 ji lékaři řekli, že musí shodit 125 kilo, jinak zemře. To se jí na táboře skutečně podařilo. Tehdy byla plná energie a chtěla hubnout ještě dále, aby měla zcela normální váhu. Nadšení ale nevydrželo dlouho a problém se vrátil s ještě větší razancí.

Nehezké vyhlídky
Kdyby měla Georgia normální váhu, pravděpodobně by se dožila věku blížícího se 80 letům. Ale takhle jí lékaři dávají jen malé šance, že se dožije 20 let.

Dívka tvrdí, že doma se jí příjem kalorií nedaří dostat pod kontrolu. Na táboře byla pod dohledem, musela cvičit a přijímat maximálně 1500 kalorií denně. Jenže doma jí nikdo neomezuje a nenutí.

Georgia nyní žádá pomoc od zdravotní pojišťovny. Pravděpodobně by opět ráda na tábor, kde se jí tak zázračně podařilo zhubnout. Tvrdí, že její problém není odlišný od závislých na drogách či alkoholu, kterým se rovněž pomáhá.

„Vím, že se pravděpodobně ujídám k smrti, ale momentálně tomu prostě nedokážu čelit,“ říká Georgia větu, které se zdravým lidem jen obtížně věří.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 75