Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Žáci se dozvěděli, že učitele pokousal krokodýl

Scott Brand (21), učitel tělocviku v hrabství Sussex, zavolal řediteli školy s žádostí o pár dní zdravotního volna. Pokousal ho prý krokodýl.

Brand telefonoval překvapenému řediteli vesnické školy Cumnor House School a sdělil mu, že „si musí vzít na pár dní volno, protože ho na levé ruce pokousal během dovolené krokodýl“.

K incidentu došlo v Brandově rodné zemi Zimbabwe, kam se s přáteli vypravil relaxovat. U jezera Kariba je pak zlákala představa, že by mohli jít bojovat s krokodýly. V některých částech Afriky je to kupodivu populární adrenalinový sport.

„Bohužel jsem zrovna ten den ochutnával celé odpoledně skvělé africké pivo, což naše plány jít zápasit s nejnebezpečnějším z vodních plazů poněkud ovlivnilo. Uviděl jsem tak stodvaceticentimetrového chlapíka, skočil jsem na něj a chytil jsem ho. Samozřejmě se pěkně naštval a pustil se do mne. Nakonec se mu podařilo dostat se mi na levou ruku a pořádně se zakousnout. Docela to krvácelo, ale já jsem se prostě jen vrátil na břeh, polil jsem ránu vodkou a zafačoval,“ řekl učitel reportérům Daily Mail.

Po návratu do Anglie mu však ruka začala otékat, v ráně se rozšířila infekce a Brand se rozhodl zajít do nemocnice. Lékaři v Queen Victoria Hospital zjistili začínající otravu krve, ránu otevřeli a vyčistili.

Učitel tělocviku dodal, že kolegové i žáci byli hodně překvapení, když se dozvěděli, proč si potřeboval vybrat pár dní volna. „Všichni ve škole, ředitel, děti i další učitelé, byli v šoku a prostě nemohli uvěřit, že mě kousnul krokodýl. Teď mi všichni říkají Mick Dundee,“ dodal mladý dobrodruh.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9