Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Muammar Kaddáfí / foto: allbestpictures.blogspot.com

Další tváře Muammara Kaddáfího

Libyjský diktátor Muammar Kaddáfí je v novinách prezentován jako vrah, despota a jeden z nejbohatších mužů světa. Ale jak je vidět, má i jiné sklony...

Nechá se strážit ženami...
Přestože je pravověrný muslim, nedívá se na ženy pouze jako na puťky. To prý dokládá tím, že část jeho tělesných strážců tvoří ženy. Tyto bodyguardky, kterých je údajně 40, ještě nedávno patřily mezi jeho doprovod na četných zahraničních cestách (celý doprovodný štáb tvořilo až 300 lidí). Diktátor si však dal podmínku, že jeho dámskou ostrahu musí tvořit výhradně panny.

magazin.cz

Cestuje se svým čtyřnohým miláčkem
Když v roce 2007 přicestoval Kaddáfí do Paříže, byl z toho pěkný poprask. Diktátor si totiž do zdejšího pětihvězdičkového hotelu dotáhl velblouda. Pak uprostřed luxusního pokoje rozbalil beduínský stan, kde nechal zvíře ustájené.

Je tak trochu buran
Politický meeting? Kaddáfí na politické přetvářky a ceremonie nikdy moc nebyl. Když měl například schůzku s někdejším britským premiérem Tonym Blairem, místo společenského hovoru o počasí řešil svou obuv. V nestřeženém okamžiku pak Angličanovi oznámil, že má problém s botou, protože se mu odlepuje podrážka.

Šířitel víry a spasitel prostitutek
V roce 2009 se „hlava Libye“ vydala na výlet do nedalekého Říma, kde se konal kulinářský festival. Jenže Kaddáfí se nevěnoval lahůdkám, nýbrž náboženské osvětě. Kdo ví, jak ho to napadlo, ale prý si objednal 500 italských prostitutek ve věku od 18 do 35 let, které musely být vysoké minimálně 170 centimetrů. Diktátor se pak uvelebil ve své bílé limuzíně a prodejné děvy odtud přemlouval, aby konvertovaly k islámu. Vyplašeným prostitutkám na závěr věnoval výtisk koránu se svým podpisem.

Strážce čistoty jazyka
Kaddáfí si dobře uvědomoval, že spousta výdobytků západní civilizace, je lahodných a velice příjemných. Ovšem vadilo mu, že je v Libyi nazývají originálními, anglickými názvy a rozhodl se tomu udělat konec. Například známou whisky Johnny Walker překřtil na značku Hanah Mashi a nealko limonádu 7 Up na Saba’a Fauq.

Vysvoboditel vězňů
Jako „hlava státu“ měl i Kaddáfí možnost udílet vězňům milost. Stačil jeho jediný podpis na listině a kdejaký hříšník byl volný jako pták. Jenže diktátor se rozhodl udělit milost po svém. Někde si sehnal buldozer a s ním vjel do věznice, aby tak osvobodil 400 „bručících“ kriminálníků.

magazin.cz

Designér libyjského „žihadla“
Diktátor si potrpí na pěkná auta. Proto ho trápilo, že v jeho domovině se žádné takové nevyrábí, a rozhodl se to změnit. Sám navrhl auto, které se v roce 2009 objevilo na trhu pod názvem Libyan Rocket (Libyjská raketa). Tohle „žihadlo“ je prý extrémně rychlé a bezpečné. Ovšem v současné chvíli je i pro pronásledovaného politika dosti pomalé...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1