Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Colin Firth / foto: s_bukley / Shutterstock.com

Colin Firth bojuje za záchranu kmene Awa

Colin Firth se aktivně zapojil do boje proti likvidaci kmene Awa v Amazonii. Brazilská vláda totiž nechrání pralesní oblast, kde kmen žije tisíce let v izolaci.

 Tito lidé neměli kontakty s vnějším světem, ale v poslední době jejich přirozený život ohrožují dřevorubci. A britský herec vyzval brazilskou vládu, aby kmen před likvidací ochránila. Colin se stal tváří kampaně bojovníků za lidská práva, podle nichž mají lidé Awa právo žít nadále bez vlivu civilizace a užívat rozsáhlé pralesní pozemky, které by se měly stát rezervací.

 

magazin.cz

 

„Když je dřevorubci uvidí, okamžitě je zabíjejí. Jejich luky a šípy se nikdy nemůžou vyrovnat moderním zbraním. Jeden člověk to ale může zastavit a tím je brazilský ministr spravedlnosti. Může poslat federální policii, která zatkne ty dřevorubce a bude je držet v bezpečné vzdálenosti od kmene. Jen potřebujeme dost lidí, kteří mu napíšou. Je to naše šance právě teď něco udělat. Pokud dost lidí prokáže svůj zájem, bude to fungovat,“ vyzval Firth za organizaci Survival International.

 

magazin.cz

 

Brazilský ministr spravedlnosti José Eduardo Cardozo k dnešnímu dni obdržel již tisíce emailů. Další každým dnem přibývají.

 

Britský herec Colin Firth se narodil 10. Září 1960 v akademické rodině v Grayshottu v Anglii. Jako malé dítě často cestoval s rodiči po celém světě. Když mu byly pouhé dva týdny, jeho rodiče ho vzali do Nigérie, kde strávil svoje první roky života. V roce 1971 se rodina na rok přesunula do Ameriky, do St. Louis. Odmala byl rozhodnutý stát se hercem a vlastně nikdy nic jiného ani nedělal.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!