Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Kuriózní úrazy: Co všechno se může stát

Snad každý z nás někdy upadl, odřel si koleno, pořezal se nebo popálil při vaření.

Najdou se ale také jedinci, kteří si ublíží tak kuriózním způsobem, že nad ním lékaři a pracovníci zdravotní pojišťovny kroutí hlavou a nemohou se ubránit smíchu. Co všechno se může stát?

V lékařských archivech najdeme zprávu z přelomu let 1990 a 1991. V ní se píše, že známý hráč basketbalu jménem Lionel Simmons utrpěl akutní zánět šlach rukou. Právě kvůli těmto potížím nemohl Simmons odehrát dva zápasy v sezoně 1990/1991. A co akutní zánět šlach způsobilo? V lékařských záznamech se dočteme, že ho má na svědomí hra s názvem Nintendo Game Boy, u které trávil basketbalista celé hodiny.

V roce 2002 utrpěl úraz další sportovec, tentokrát v soláriu. Hráč týmu Baltimore Orioles jménem Marty Cordova chtěl mít krásnou snědou pleť, aby mohl okouzlit své fanynky. Bohužel v soláriu usnul a na kůži se mu objevily popáleniny. Nějakou dobu si Marty Cordova nezahrál.

magazin.cz

 

I obyčejná židle může stát v cestě sportovní kariéře. Alespoň se to stalo hráči baseballu, Russelovi Bryanovi, který hraje za tým Seattle Mariners. Russel Bryan jednoho krásného dne obědval se svou rodinou v pizzerii, když najednou jeho synovi upadla bota. Milující otec ji chtěl svému potomkovi podat, proto se předklonil a v té chvíli se židle posunula, naklonila a Bryan tak skončil na zemi. Při pádu si narazil kostrč a nemohl hrát na jednom ze zápasů. Russel Bryan odmítl tvrzení o své nešikovnosti, vinu dává kluzké podlaze a špatně konstruované plastové židli.

Smůla se sportovcům zřejmě lepí na paty. V roce 2004 se nemohl účastnit zápasu Sammy Sosa, protože ho trápila tak silná alergie, že si při dýchání zablokoval zádové svaly. Adama Eatona museli zase ošetřovat lékaři, když si sám zabodl nůž do břicha. Prý se jednalo o nehodu, nožem si sportovec pomáhal při rozbalování nového DVD. Hráč golfu Kasey Keller zase otevřel kufr svého auta tak nešikovně, že si vyrazil přední zuby.

Také fotbalistům se úrazy nevyhýbají. Roku 2004 oslavoval Paul Diogo gól takovým způsobem, že si amputoval kus prstu. Fotbalista totiž vyšplhal na plot, za kterým byli fanoušci. Při seskakování z plotu se mu ale za konstrukci zachytil snubní prsten, a Diogo tak přišel o část prsteníčku.

Jedna britská pojišťovna zaznamenala zvláštní případ. Jeho hlavním aktérem je muž se zlomeným nosem. Kuriózní je způsob, jakým si Brit nos zlomil. Cestou na zastávku autobusu se totiž díval na několik mladých krásných žen v plavkách, a přehlédl tak prosklenou stěnu zastávky, do níž narazil.

magazin.cz

 

Další, mnohem kurióznější pojistný případ je z roku 1992. Pětasedmdesátiletá Stella Liebecková si tehdy zašla na kávu k Macdonaldovi, celý obsah kelímku si ale stařenka vylila do klína. Protože však dámu nikdo neupozornil na fakt, že je káva horká, cítila se podvedena a případ se dostal až před soud. Stará dáma si od něj za újmu odnesla šest set čtyřicet tisíc dolarů.

K soudu se dostal také případ ze zábavního parku v Universal Studios. Zde v roce 1998 navštívila žena Cleanthi Petersová se svou vnučkou dům hrůzy. Jeden muž v masce vypadal tak děsivě, že žena utíkala k východu hned, co muže spatřila. Při útěku ale upadla, a protože jí nikdo nepomohl a utrpěla újmu na těle i na duchu, žádala odškodné. To nakonec dostala ve výši patnácti tisíc dolarů.

Asi před dvěma lety utrpěl úraz jeden Němec z města Moenchengladbachu, když se chtěl zbavit starého vánočního stromku. Muž se rozhodl vyhodit ho z okna, zřejmě ale zapomněl strom pustit, a tak se z okna třetího patra, tedy z výšky asi sedmi metrů, zřítil i se stromkem. V nemocnici si pak muž pobyl několik dní se zraněním.

magazin.cz

 

Ze statistik amerických lékařů vyplývá, že do nemocnic každoročně zavítá šest a půl tisíce pacientů se zraněním, které si způsobí při rozbalování dárků. Patnáct tisíc Američanů za rok zase spadne ze stromu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1