Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: MWE Lab

Kapitánské křeslo ze Star Treku

Osobní kancelář s maximálním komfortem

Příjemné pracovní prostředí a komfort při pracovní činnosti nepochybně zvyšuje výkonnost zaměstnanců. Někdy však ani pohodlné křeslo či klimatizace nestačí. Ultimátní řešení osobního komfortu při práci tak nabízí osobní počítačová pracovní stanice příhodně nazvaná Emperor. Pravda, za cenu nového vozu vyšší střední třídy si její luxus dopřejí pouze vrcholoví pracovníci.

magazin.cz

 

Kanadské pohodlí

Osobní kancelář Emperor 200 představila kanadská firma MWE Lab. Za cenu necelých padesát tisíc dolarů nabízí skutečně luxusní stanici, která v komfortu vyhoví i těm nejvyšším požadavkům. Vzhledem připomíná spíše kapitánský můstek na Enterprise, takže si v jeho křesle budete připadat jako skuteční vládci. I přes vysokou cenu si Emperor už našel své zákazníky, a podle výrobce jej využívá Microsoft pro vybrané programátory a pro jisté účely i Americká námořní pěchota.

magazin.cz

 

Pracovníkovo pohodlí zajišťuje především pohodlné křeslo z italské kůže, které je zasazené do pohyblivého hliníkového rámu. Celá konstrukce se otáčí nejen vodorovně kolem své osy, ale částečně se naklápí i po vertikální ose. To znamená, že se při práci lze dostat i do lehu s tím, že si nohy natáhnete na vysunovací opěrku. Poloha je vhodná jako relaxace při únavě svalstva a zad, nicméně je otázka, zda někdo dokáže pracovat vleže, aniž by usnul. Křeslo postrádá snad jen automatický doplňovač čipsů a kávovar.

magazin.cz

 

Virtuální kokpit

Pro samotnou práci jsou na speciálních závěsech připraveny tři 27palcové LED monitory, které lze pochopitelně libovolně polohovat. Po ruce je připravena klávesnice, myš a také speciální dotykový ovládací panel, vše polohovatelné tak, aby umístění vyhovovalo každé stavbě těla. V rámu jsou rozmístěna LED světla s nastavitelnou intenzitou tak, aby podle potřeby osvětlovala prostor a zároveň neoslňovala. Perfektní ozvučení pak zajišťuje multimediální sestava od firmy Bose.

magazin.cz

 

Kancelář Emperor 200 si lze objednat buď s nadupanou počítačovou sestavou se systémem Windows, nebo s applovským počítačem s Mac OS. A pokud by se vám zdála cena kanceláře přemrštěná, výrobce nabízí i méně luxusní variantu bez počítačového vybavení označenou jako Emperor 1510 za cenu šest tisíc dolarů.


magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1