Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Iceman II Bike / foto: Shutterstock

Hardcore motorka pro Räikkönena

Není pochyb o tom, že je Kimi Räikkönnen jedním z nejlepších pilotů Formule 1 dneška a v budoucnosti se klidně může ukázat, že i všech dob.

Díky svým zabijáckým schopnostem za volantem si minulý rok vyjel titul mistra světa v nejnapínavějším závěru sezóny za poslední léta. V závěrečných závodech mu v souboji proti Lewisu Hamiltonovi a Fernandu Alonsovi věřil málokdo, on to ale přesto dokázal.

Finský kliďas – Iceman

magazin.cz
Na rozdíl od svých největších konkurentů totiž zvládl udržet nervy na uzdě i pod tím největším tlakem. Je o něm známo, že v žádném případě nepanikaří a snad ani nedokáže znervóznět. Stejně jako jeho krajan a mentor Mika Häkkinen. Právě díky tomu si Kimi vysloužil přezdívku Iceman, tedy ledový muž.

Jsou známy historky, kterým by jeden nevěřil – pokud by neznal Räikkonena. Je o něm známo, že před lety vstoupil do Formule 1 jako naprostý zelenáč. Oproti současné špičce neprošel obligátními přípravkami na královnu motosportu, ale odjel jen několik málo závodů v bezvýznamné soutěži.

Když dostal jako obrovský talent pozvánku do Formule 1, příliš ho to nerozhodilo a při pohledu na jeho tvář byste nepoznali, že právě uchopil největší šanci v životě. Traduje se, že ještě půl hodiny před prvním závodem klidně spal a museli ho dokonce budit, aby už šel na start. Nervozita? Ale kdeže!

Podařený chopper

magazin.cz
Ani poklona od výrobce motocyklů Walz Hardcore Kimiho nejspíše nevyvede z míry, ale v hloubi srdce za ni určitě bude rád.

Jedná se totiž o skvěle vypadající chopper jménem Iceman II. Jako základ posloužil vidlicový dvouválec od dobře známého producenta chopperů Harley Davidson. Motor má objem 1573 kubických centimetrů a jeho výkon se vyšplhal na 130 koní.

Jedinečný je ale design, který dává jasně najevo, že nejde o sériově vyráběný kousek. Použity byly jen ty nejkvalitnější komponenty a celý komplet zdůrazňuje kombinace černé barvy s „Ferrari Rosso“.

Jízda na takovém stroji nemůže nechat chladným snad ani proslulého Icemana.

Co na to říkáte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 95