Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejpříšernější povolání na světě

Nenávidíte svou práci? Buďte za ní rádi, tedy pokud nemusíte dělat něco z následujícího výčtu.

Někdo je vykonávat musí. Povolání, která vám přinesou jen pramalé společenské uznání, dost možná vás ještě na sociálním žebříčku poníží, a která zároveň patří k těm nejnáročnějším a nejnebezpečnějším.

Dvorní masturbátor
Že si pod tím neumíte nic představit? Nedivíme se! Že si pod tím představujete jakousi masturbační činnost u královského dvora? Tak to jste vedle. Nejde o nic úchylného ani morálně zkaženého, ačkoliv za zvrácenost by to někdo považovat mohl.

Jde totiž o masturbování dobytka za účelem získání vzorků spermatu. Stále více se k tomu používá speciální zařízení, které býkovi simuluje kraví vaginu, ovšem někdy nezbude nic jiného než nechat stranou vlastní důstojnost a chopit se této činnosti vlastnoručně. Kromě toho, že nejde o nic moc chutného, se nebožáci musí připravit i na pár nepříjemných kopnutí od býka.

Kanalizační pracovníci
Málokdo se asi bude chlubit tím, že pracuje v kanále. Přitom by na to tito odvážlivci rozhodně měli právo, jelikož každý den nasazují život. Musejí dohlížet na to, aby byly stoky průchodné, opravovat díry, a aby toho nebylo málo, tak i brát vzorky zdejší znečištěné vody. Ta jim při vysoké koncentraci může způsobit nejrůznější nemoci – od hepatitidy typu A až po rakovinu, na strašlivý smrad nehledě.

Jedinou ochranou je speciální oděv a spolehnutí se na vlastní schopnost nechat zavřená ústa, aby do těla nevnikla přílišné množství škodlivin. V kanálech navíc hrozí nebezpečí utonutí a na některých místech i zabití elektrickým proudem. Stojí to všechno za podprůměrný plat? Pochybujeme.

Job v nemocniční prádelně
V běžně přístupné části nemocnice narazíte na velice čisté a sterilní prostředí (ve vzduchu poletující bacily ponechme stranou). Jenže někdo se o tu čistoskvoucí zář musí starat. A to je právě obvykle ženská úloha v nemocniční prádelně. Nebohé pracovnice zde musí čistit například povlečení a oděvy po lidech s nakažlivými nemocemi. Mnozí z nich navíc neovládají svěrače, a jak známo, ve fekáliích se infekcím nebývale daří.

Rouška a rukavice možná zabrání nejhoršímu, ale výjimkou nejsou ani případy, kdy se do prádla omylem dostanou injekční stříkačky, skalpely či střepy. Jakákoliv rána může znamenat katastrofu.

Potápěči v chemikáliích
Čas od času se přihodí, že dojde k zamoření nějakého prostoru tekutou chemikálií. Přitom je například potřeba se v dané místnosti dostat k vypínači, který by spustil odsávání. Kdo to udělá? No přeci chemický potápěč. Nasadí si speciální mundúr a seskočí do smrtící kapaliny, aby splnil úkol.

Stačí jediná trhlinka v ochranném obleku a s velkou pravděpodobností je s ním amen. Tito potápěči své zážitky v moři chemikálie přirovnávají k plavání s pláštěnkou v teplé vodě.

Rozřezávání zvířecích mrtvol
Na jatkách se najde celá řada pracovních míst, jedním z nejhorších je ale zcela určitě rozřezávání dobytčích mrtvol a odstraňování vnitřností. Prvně jde o další nechutnou činnost, v druhé řadě je třeba upozornit na velkou míru mortality pracovníků.

Každý třetí za rok přijde k nějakému tomu úrazu, většinou z důvodu neobratné manipulace s řezací čepelí či štípačkou. Výzkumy navíc dokázaly, že mnoho neurologických poruch je spojeno s touhle krvavou prací. Nehledě na zvýšenou pravděpodobnost nákazy „nemocí šílených krav“ či bakterií E-Coli.

Tak co, nejste za to svoje teplé, čisté a bezpečné místečko nakonec rádi?

Co děláte vy, nebo byste v budoucnu dělat chtěli?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 234