Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hop1900 / foto: Shutterstock

Mobil na jedno použití za tři stovky

Drahých mobilních telefonů jsou plné regály, ale dnes už jde o tak konzumní zboží, že se vyplatí vyrábět i mobily na jedno použítí.

Samozřejmě s patřičně upravenou cenovkou, která nepřesáhne několik set korun.

Za tři stovky
Dosud se jednorázové mobily těšily popularitě především ve Spojených státech amerických, kde byly produkovány pod značkou The Graffiti. Výrobcem je americká společnost Hop-on, která telefon nabízí za mrzkých patnáct dolarů, což je v USA cena za pár hamburgerů.

Nyní by se mobil na jedno použití měl dostat i do Evropy, kde bude prodáván v licenci Hop-onu za nějakých třináct euro. To je jen něco málo přes tři sta korun.

Samozřejmě že od takového telefonu nemůžete očekávat komfort a funkce plnohodnotné verze. Jde vyloženě jen o možnost levně si zavolat. V Americe se výrobek těší především popularitě turistů, kteří si ho koupí a po dobu návštěvy cizí země využívají pro místní telefonické služby.

Dokáže jen volat
Mobil za babku postrádá displej a je vybaven jen klávesnicí. Na jednoduché zavolání to ale stačí. Baterie přitom v pohotovostním režimu vydrží 240 hodin, popřípadě zvládne tři hodiny nepřetržitého volání.

Evropská verze bude plně kompatibilní s GSM sítěmi. Do paměti si budete moct uložit až stovku kontaktů. Výhodou mobilu je snadná recyklovatelnost.

Evropský distributor chce za dva měsíce otestovat zdejší trh vypuštěním prvních desíti tisíc kusů. Nedá se přitom očekávat, že by se první várka dostala i k nám, předpokládáme však, že v případě úspěchu se nedlouho poté k nám už podívá.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 159