Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
HTC Diamond / foto: HTC

Microsoft útočí, porazí iPhone?

Softwarový obr představuje multifunkční telefon s dotykovým displejem.

Microsoftu v poslední době leží v žaludku úspěch dalších firem v IT oblasti. Dříve měl výsadní postavení vyhrazené sám pro sebe, dnes mu ale žraloci typu Apple či Google výrazně ohryzávají výsady. Proti prvně jmenovanému nyní Microsoft vyráží do boje.

Zadupat iPhone do země

magazin.cz
Rád by postavil zdatnou konkurenci iPhonu a mobil HTC Diamond s microsoftím softwarem by podle něj mohl dokázat ještě více – zadupat hračku od Applu, po níž touží milióny lidí po celém světě, do země. Prvního testu se dočká příští měsíc ve Velké Británii, kde jde do prodeje jako první.

Na papíře vypadá mobil rozhodně atraktivně. Disponuje velkým dotykovým displejem, 4 GB úložného prostoru pro data a vysokorychlostním připojením k internetu.

Pro Diamond by neměly být žádným problémem stovky zároveň uložených alb, ani přístup k videím z YouTube.

Výrobce hardwaru, tchajwanská společnost HTC, si je podle svých slov jistá, že jejich mobil s podporou Microsoftu dokáže iPhone překonat. Ten se má příští měsíc mimochodem dočkat updatu.

Levnější než iPhone
Apple začal v Británii svůj výrobek prodávat za 269 liber (zhruba 8500 Kč) a zatím z důvodu obrovské poptávky (nabídka nestačí) neslevil. Cena Diamondu by měla být o něco nižší a objevují se zvěsti, že bude k některým, pochopitelně těm nejtučnějším tarifům přikládán zcela zdarma.

„Apple udělal skvělou práci, když naučil lidi zacházet s dotyky. Ale tak nějak se minul účinkem,“ domnívá se šéf HTC John Wang.

„Na tomto konceptu jsme pracovali ještě předtím, než Apple odhalil iPhone a věříme, že dokážeme dotykový displej využít mnohem intuitivněji. Věříme, že dokážeme Apple předstihnout.“

Nebezpečně rychlý net
Diamond je prvním mobilem, který využívá nového způsobu připojení umožňujícího stahování z internetu rychlostí až 7,2 Mb za sekundu.

K dispozici má být také řada povedených hříček, které staví přímo na konceptu telefonu a využijí všechny jeho výhody.

Diamond zřejmě iPhone nepřekoná v oblasti přehrávání hudby, kde je Apple silný v kramflecích, jinak ale šanci má. Obzvlášť na surfování po internetu je jako ušitý.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 142