Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ferrari California / foto: Shutterstock

Luxusní novinka od Ferrari

Další krasavec se vzpínajícím se hřebcem ve znaku. Kupé kabriolet California!

Nějakou dobu se o něm jen tajemně spekulovalo, ale dnes už Ferrari California není jen objektem snů automobilových fandů. Tohle auto má v rámci exkluzivní značky šanci rozšířit se relativně masověji.

Překvapivé novinky
Vzhledově vychází California z dvanáctiválcového modelu 599 GTB Fiorano, boduje však svou skládací střechou z hliníku, tedy materiálu, který je pojítkem celé karoserie.

magazin.cz

Velkou novinkou je umístění osmiválcového motoru mezi cestujícími a přední nápravou. Ferrari přitom dosud razilo cestu umísťování osmiválců za místa pro cestující.

Charakteristiky motoru se rozhodně nemají za co stydět. Objem osmiválce se vyšplhal na 4,3 litru a pochlubí se i přímým  vstřikováním. Výkonu slušných 338 kW, respektive 460 koní dosahuje při 7500 ot/min. Více údajů bohužel automobilka neposkytla.

Jen to nejlepší
Uspořádání vozu je označováno jako 2+, takže by se do sporťáku v případě potřeby měly vejít více než jen dvě osoby, ačkoliv o dlouhém cestování na chatu tahle auta nejsou. Mnohem více zaujme skvělá pevná střecha, která při dobrém počasí najde dostatek místa v zádi vozu.

magazin.cz

O co možná nejlepší rozložení hmotnosti Ferrari California se při umístění motoru stará uspořádání pohoného systému transaxle, kdy je převodovka uložena u zadní nápravy. Jedná se přitom o dvojspojkovou převodovku s celými sedmi rychlostmi.

Na stovku se ručička tachometru podívá za necelé čtyři sekundy. Skvělým jízdním schopnostem nasadí otěže kompozitové brzdy Brembo a stabilizační systém F1-Trac.

Zatím ještě nesahejte do kapsy pro těch pár potřebných miliónů. Velkolepého představení se California dočká až v září na Pařížském autosalonu.

A lahůdkou nakonec je zvuk osmiválce Ferrari California.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 204