Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Petr Čech / foto: Korzo

Kvůli tomu nosí Petr Čech pořád helmu

Pro českého gólmana Petra Čecha je helma neustálou připomínkou šokujícího okamžiku z anglické fotbalové ligy, kdy ho útočník soupeře Hunt zasáhl do hlavy a způsobil mu frakturu lebeční kosti. Podívejte se, proč helmu stále nosí.

Světlo světa poprvé spatřil obrázek z magnetické rezonance, který byl pořízen předtím, než Čech podstoupil operaci v londýnské nemocnici. Čech byl při střetu s hráčem Readingu zraněn nad levým uchem. Scan z rezonance ukazuje rozsah poškození.

 
 
magazin.cz
 

Petr Čech, který bude stát v brance Chelsea ve středečním souboji o titul Ligy mistrů s Manchesterem United v Moskvě, si ze samotného střetu, který se odehrál před dvěma lety v říjnu, nic nepamatuje. Ke zmíněnému obrázku řekl v interview pro BBC: „Je to poprvé, co někdo může tenhle obrázek vidět.“

 

„Vážně je to působivý pohled, protože tady máte lebku jako na dlani. Dvě díry do ní udělal chirurg, aby mohl velký kus lebky zvednout zpět na správné místo. Ten kus kosti byl jednoduše vmáčknut dovnitř následkem střetu. Malé kousky kosti okolo byly zlomené, ty dali lékaři zase dohromady,“ popisovala hrůzostrašné zranění česká brankářská jednička.

 

„Teď lebku chrání a drží pohromadě kovové destičky a vlákna. Mají být natolik silná, aby vydržela nějaký zásah. Ale nikdy nevíte… A to je právě důvod, proč si stále beru helmu. Chci prostě mít jistotu,“ uvedl také Čech.

 
Dále sbírá jizvy

Český gólman i nadále pokračuje ve sbírání jizev. Nedávno se zranil při tréninku, střet se spoluhráčem jej stál padesát stehů na tváři. Zatímco lékaři soudili, že by mohl přijít o zbytek sezóny, Čech se téměř zázračně vrátil do branky.

 

„Když jsem viděl tváře a reakce ostatních hráčů okamžitě po tom zranění, věděl jsem, že je to vážné. Když jsem pak mrknul do zrcadla, šokovalo mě to. Spodní část tváře mi odstávala, ovšem chirurg odvedl velmi dobrou práci,“ vyprávěl pro pořad Inside Sport na BBC.

 

Styl jeho hry tato zranění nepoznamenala. „Když se potřebuji prodrat chumlem hráčů k míči, mám pouze jediný cíl, prostě chytit balón, ať to stojí, co to stojí. Zranění jsou prostě odvrácenou stranou sportu, jsou nekontrolovatelná,“ zakončil.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 184