Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Timex / foto: Shutterstock

Hodinky na nehtu? Klidně i v oku a uchu

Nudí vás běžné hodinky? Nechte si ukazatel času instalovat na netradiční části těla.

Zřejmě již brzy si své nehty zálibně nebudou prohlížet pouze ženy, ale také muži. Ne že by se tak radikálně měnily módní trendy, to jen společnost Timex přichází na trh s novými způsoby zobrazování času.

Časové implantáty
Zapomeňte na náramkové hodinky. Budoucnost k nám přichází nečekaně rychle a ve velmi vyspělé podobě. Pokud neváháte obětovat větší peníze, můžete si nechat instalovat některý z časových implantátů.

Co třeba mít displej zobrazující aktuální čas na některém z nehtů? Nebo třeba i na několika nehtech? Na pravém palci třeba středoevropský čas a na levém pak newyorský. Ideální pomůcka na cestování, ale především takový doplněk, který vykouzlí řadu závistivých pohledů kolemjdoucích.

magazin.cz

Na nehtu nejsou přítomny žádné nervy, proto není třeba se bát bolesti či zdravotních komplikací. Nehledě na to, že nejde o žádné tetování a zobrazení času půjde kdykoliv vypnout. Nehty aspoň dostanou nějaké rozumné využití než jen lakování.

Na kontaktních čočkách
Nosíte kontaktní čočky? Pak by se vám mohlo líbit zobrazování času právě na nich. Ale nebojte se, rozhodně se vám v oku nerozsvítí displej, přes který byste pomalu neviděli nic než digitální čísla.

magazin.cz

Zobrazení bude docela titěrné, akorát tak, aby ho mozek dokázal přečíst. Vy to totiž vědomě dělat nebudete. Čočka má totiž vysílat aktuální čas tak vysokou frekvencí, že to vědomě nepostřehnete.

Půjde tak o podprahovou informaci, o které ani nebudete vědět, jak ji získáváte. Ale když se vás někdo zeptá, kolik je hodin, budete moci okamžitě perlit bez pohledu na hodinky.

Také v uších
Tím ale nabídka nekončí. Aktuální čas si totiž můžete nechat šeptat třeba i do ucha. Přístroj je malý, a když ho máte nasazený, nasadí mód neviditelnosti. Nikdo tak nepozná, že máte nějaké časové naslouchátko. To navíc využijete i jako telefon a v úvahu připadají i další funkce.

Do obchodu pro tyto vychytávky ještě nevyrážejte. Zatím jde o prototypy. Jejich uvedení na trh je ale docela pravděpodobné.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 457