Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ferrari California / foto: Shutterstock

Užitečné gadgety do auta

Když přijde řeč na auto, řada mužů je hned ve svém živlu a předhání se v popisování svého bouráku.

Samozřejmě potěší, když má auto v sobě nějaký ten gadget, kterým je možné se pochlubit. Ale nejenom to. Jistě, řada gadgetů je nesmyslná a samoúčelná, ovšem existují také opravdu podařené a užitečné kousky.

magazin.cz
Personal Car Communicator
Bezklíčové ovládací systémy jsou stále věcí především luxusních vozů. To ale neznamená, že by nebyly opravdu užitečné. Celá věc se hodí především pro ochranu auta před nekalými živly, na něž je bohužel brát ohled pořád více. Poprvé s tím přišlo Volvo S80. Pokud je vaše auto v ohrožení, dozvíte se to i na dálku. Personal Car Communicator v sobě má totiž zabudovaný senzor srdečního tepu. Budete tak informováni o všech nebezpečích, ještě než se k autu vůbec přiblížíte.

Noční vidění
Tak tohle je skutečně parádní vychytávka, která se objevila v pětkové řadě BMW. V rámci obrazovky palubního počítače je možné aktivovat noční vidění.

Za sklem je zabudována kamerka. Pokud řídíte ve tmě a nemůžete si zrovna spustit dálková světla, je to věcička k nezaplacení. Na monitoru vidíte lidi, zvířata a další překážky několik set metrů dopředu, takže jim můžete přizpůsobit styl jízdy.

Díky nočnímu vidění tak nemusíte reagovat na poslední chvíli, případně se vyhnete tomu, že nezareagujete vůbec. Důsledky si dovedete představit...


magazin.cz
SI Drive
Tento systém je patentem automobilky Subaru a apeluje na nejrůznější řidičské styly, což souvisí i s pověstí této firmy, kterou mají v oblibě především milovníci ostřejší jízdy. Prostřednictvím systému můžete aktivovat vzorce řízení, které patřičně upraví práci s plynem a převodovkou. Zkrátka můžete jezdit v několika odlišných módech. SI Drive je určeno zejména pro modely Legacy a Outback. Můžete si vybrat, zda pojedete svižně, úsporně nebo sportovně.

Naim Audio System
Bentley Azure je auto pro bohaté a popravdě ani nijak zábavné pro řidiče. Pokud je tu důvod, proč si ho pořídit, je to audiosystém Naim, který obsahuje opravdu velice nadstandardní výbavu. Popravdě - nemá příliš konkurenci. Sytý zvuk vychází z celkem jedenácti reproduktorů podporovaných dvěma subwoofery. Celé to žere 1100 wattů.

Ferrari Manettino

magazin.cz
Vozy značky Ferrari si kupuje buď ten, kdo chce vypadat opravdu "cool", nebo ten, kdo dokáže ocenit jízdní kvality těchto bouráků.

Druhé skupině pak určitě přijde vhod dodatek jménem Manettion, který si mohou nechat nainstalovat do Ferrari 430 Scuderia. Jedná se o multifunkční systém na volantu, který optimalizuje nastavení a výkon auta. Není to řešení příliš vzdálené tomu, které využívají piloti Formule 1.

Jistě, detaily nejdou tak hluboko, na druhou stranu, ve formuli si nespustíte sportovní režim. Teprve pak si užijete ten pravý pocit z řízení. Rození závodníci zase ocení mód Race určený přesně pro ně, který je zarazí opravdu hluboko do sedačky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 128