Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Windows 7 již příští rok

Microsoft se nehodlá dívat na klesající zisky, zapříčiněné nedostatečně vřelým přijetím Windows Vista, na jehož standardy si lidé ne a ne zvyknout, a příští operační systém jménem Windows 7 uvede zřejmě již příští rok.

 A to přesto, že původní termín byl stanoven na rok přespříští.

Vylepšené Visty

Z Microsoftu navíc zaznívají hlasy, že Windows 7 bude v podstatě vylepšeným Windows Vista, ovšem osekaným o nedokonalosti. Zkrátka takovými Windows, které by měly šanci plnohodnotně navázat na Windows XP, stále nejpopulárnější operační systém.

magazin.cz

Na konferenci Microsoftu mimo jiné zaznělo, že Windows 7 nebudou tolik otravovat s bezpečností, což většina uživatelů považovala za zbytečnou buzeraci. Ne snad, že by bezpečnost byla zanedbána. Výrobce však uznal, že tuto parketu si musí řešit více ve spolupráci s jednotlivými firmami a nezatěžovat tím zákazníka.

magazin.cz

Nový operační systém navíc dokáže mnohem lépe využívat hardware. To jinými slovy znamená, že nebude tak náročný jako nesmyslně žravá Windows Vista, jež se tak sama diskvalifikovala v souboji o stále rostoucí netbookový segment a ani na běžné kancelářské počítače se moc nehodí.

Lepší pro uživatele
Prakticky veškeré změny se nesou v tom duchu, že Windows Vista je v jádru kvalitní systém, který poskytuje řadu výhod vývojářům, ale pro uživatele není dostatečně atraktivní. Není tedy divu, že základy zůstanou zachovány, jen ta nadstavba bude jiná.

magazin.cz

Ovšem nemělo by se to tolik týkat vizuální stránky, se kterou panuje víceméně spokojenost a na pohled se tak Windows Vista a 7 budou lišit jen kosmeticky.

Možná největší novinka se skrývá pod názvem Office Web. Jedná se jednoznačně o reakci na kancelářský balík, který umístil na internet velký konkurent Microsoftu - Google.

Internetová kancelář
Microsoft tak fakticky udělá to samé, takže Word, Excel či PowerPoint budou dostupné v okně internetového prohlížeče. Dokumenty by tak měly být přistupné prakticky z jakéhokoliv počítače nebo dokonce také mobilního telefonu.

magazin.cz

S tím se ostatně pojí dlouhodobější vize šéfa Microsoftu Steva Ballmera. Ten se domnívá, že budoucnost v podobě vyspělých mobilních telefonů, sociální sítí a dalších prvků moderních technologií už máme v ruce. Ovšem současným úkolem je to vše spojit do jednoho celku.

Právě o to se bude Microsoft v následujících letech pokoušet a prvním krokem k takové budoucnosti by mělo být Windows 7.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 212