Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: NASA

Kláda na Marsu! Co tam dělá?

Obrázek poslaný přímo z rudé planety se zase jednou postaral o solidní senzaci.

Kromě obvyklé scenérie je na něm totiž vidět předmět, který hodně, ale opravdu hodně připomíná dřevěnou kládu nebo kmen.

Mars plný lesů?

Fantazií obdaření jedinci začali opět splétat a rozplétat nejrůznější konspirační teorie. Prý jsou na Marsu stromy zcela obvyklé, ale z nějakých důvodů je tento poznatek tajen před veřejností. Proč asi? Že by v těch stromech snad někdo žil?

magazin.cz

Podle odborníků jde ale o něco jiného. Lidé si všimli objektu, který jim něco připomíná a hned k němu řadí významy. Podle všeho tak jde o náhodu, optický klam či neobjasněný jev.

Ovšem na některých webech se objevily informace, že tento obrázek se nikdy neměl dostat do světa. Je pravdou, že ho NASA pořídila již v roce 2004 a vůbec se o něm nezmínila. Podle neověřených a popravdě i nepříliš důvěryhodných zdrojů se únik vyšetřuje a má být tvrdě potrestán.

Lidé na Marsu

Konspirace si celou věc vykládají, tak, že kmen na osiřelé místo přinesly záplavy, které se musely odehrát v posledních čtyřiceti letech, protože kláda je ještě neporušená.

Na druhou stranu, kláda trochu připomíná nedalekou skálu – možná tak jde jen o zvláštně formované skalisko. O stromech na Marsu se totiž opravdu nic neví a je otázkou, proč by ho NASA záměrně prezentovala jakou pouštní planetu, kdyby tomu tak nebylo.

Více se možná dozvíme již brzy. Právě v roce 2004 totiž americký prezident Bush podnikl první kroky ve věci lidské mise vyslané na Mars.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 256