Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kondom / foto: shutterstock

Vyberte ten nejlepší kondom

Jste v maximálně vzrušivém rozpoložení. Partnerka už je svlečená a vy máte boxerky u kotníků.

Ještě je tu ale jeden krok, který je třeba udělat, než se do toho pustíte. Vybrat ten správný kondom a samozřejmě ho i nasadit.

Všichni víme, že kondomy jsou v dnešním světě plném exotických nemocí nutností. Čím jsou ale potřebnější, tím jsou méně populární. Málokdo opravdu chce sex s kondomem. Je ale třeba si uvědomit, že lepší trochu ubrat z potěšení než mít do konce života problémy. Navíc se dá vybírat tak, aby ten pokles byl co nejmenší.

Složitý výběr
V průběhu času si asi každý vyhlédne nějaký ten typ a značku kondomu. Mohou se lišit použitými materiály, vzorky či vůní. Asi nejlepší jsou ale kondomy z takzvaného polyuretanu, které nijak nezapáchají, propouští tělesné teplo a zamezují co nejmenšímu množství přímých pocitů. Jsou také tenčí a pevnější než latex.

Další dobrou volbou je kondom vyrobený z tactylonu. Lépe klouže, nasazuje se bez problémů a je zkrátka komfortnější. Za oba tyto doporučené typy si ale připlatíte.

Po ruce
Kondomy je nutné mít někde po ruce a neshánět se po nich v nejintimnějších okamžicích. Místo někde u postele je ideální. Kondomy by ale neměly být na první pohled vidět, přece jen – vyvolává to různé myšlenky. Hodí se je mít třeba v menší hygienické taštičce a v případě potřeby pro ně sáhnout.

Ale pozor. Ne, že vytáhnete celý balík! Chce to jen pár, jinak si zaděláte na nepříjemné otázky o promiskuitě. Samozřejmě, ne vždy se vám poštěstí přivést kořist až domů. Když tušíte šanci na nějakém večírku, vezměte si kondomy s sebou. Ve vašem ošacení by měly mít vyhrazené místo, kde se nepotkají s klíči ani dalšími předměty. Nedávejte je ani do peněženky. Hrozí totiž poškození.

Rychlé nasazení
Už máte kondom v ruce, ale tím to stále ještě nekončí. Důležité je rychlé nasazení. To je dobré natrénovat předem. Ve chvíli vzrušení budete i trochu nervóznější a propásnout ten správný moment je snadné. Erekce nevydrží navěky a dívka může začít příliš přemýšlet o tom, zda se s vámi skutečně chce vyspat. Rychlé nasazení kondomu je proto zásadní!

Když se stane nehoda
Kondom je sériový výrobek, a přestože v pořádku zabraňuje jak početí, tak nemocem, není zase tak těžké ho prasknout či jinak poškodit. Nehoda se podle statistik přihodí v jednom z padesáti případů. Obvykle to poznáte podle toho, že vaše přirození bude náhle citlivější.

Můžete to sice risknout a pokračovat bez ochrany, obzvlášť když už jste v pokročilém stádiu soulože. Je to ale nebezpečné, a když to partnerka zjistí, většinou vycouvá. Lepší je rychle zareagovat a i za cenu určitého opadnutí vzrušení kondom vyměnit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 366