Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Výlet do vesmíru pořídíte v supermarketu

Kromě vajíček, ovoce nebo rohlíků byste si v supermarketu již brzy mohli koupit něco mnohem exotičtějšího. Něco jako výlet do vesmíru!

Stačí jen maličkost
Nejde o nějaký nesmyslný výstřelek, ale holou realitu. Rakouský diskontní řetězec Penny na svých pobočkách něco takového od 22. října skutečně nabízí. Dětské sny mnoha lidí se tak mohou splnit vyplněním jednoduché žádosti.

Pravda, chce to ještě maličkost. A sice 210 000 euro, což je v přepočtu asi 5,5 milionu korun. Nebojte, nemusíte mít tyhle finance s sebou při návštěvě supermarketu. Následný převod prostředků na příslušný účet či platba kartou postačí.

Penny spolupracuje se společností Rocketplane Global, která bude do vesmíru létat od roku 2011. Objednávky je ale možné odesílat už dnes.

Dá se i ušetřit
Na homepage společnosti Rocketplane se výlet nabízí za poněkud nižší obnos – 170 000 euro. Ušetříte tak zhruba milion.

Penny vám ale zajistí let do Oklahomy, odkud se odlétá, v business třídě. Jedna várka do vesmíru pojme pět výletníků.

Ti se podívají do vzdálenosti 117 kilometrů od země. Pobudou tu asi deset minut ve stavu beztíže. Předtím je však nutné podstoupit pětidenní výcvikový kurz, který vás na cestu připraví.

Opravdu dlouhé výlety do vesmíru, včetně prohlídky Mezinárodní vesmírné stanice, stojí pochopitelně mnohem více a v supermarketech se jen tak nenabízejí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 42