Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: RTL

Rána pěstí za 35 milionů

Chcete dostat pořádně drahou ránu pěstí? Ukrajinský boxer Vitalij Kličko Vám ji rád uštědří za „pouhých“ 35 milionů korun.

Jak jsme k tomuto neuvěřitelnému číslu došli? Kličko ve svém posledním zápase knokautoval kubánského protivníka Odlaniera Solise. Zápas začal ve velmi slibném tempu před zraky 19 000 diváků. Dokonce to vypadalo, že Solis může svými rychlými výpady Klička překvapit. Oběma se povedlo zasáhnout protivníka přibližně 8 ranami.

Pár vteřin před koncem přišel osudný krátký pravý hák přesně do spánku, Solis se skácel k zemi a ještě si při pádu poranil koleno. To všichni víme. Víme taky, že profi boxeři vydělávají velmi slušné částky. V případě tohoto zápasu je ovšem zajímavé rozdělit částku, kterou Kličko za zápas inkasoval, na jednotlivé zásahy. Jelikož dal Solisovi pouze 8 čistých ran (zápas trval jen jedno kolo), vychází za jednu pecku pěstí téměř 2 miliony dolarů. Ukrajinský obr inkasoval za zápas 15 milionů dolarů, což je v přepočtu nějakých 270 milionů korun. Tolik za rok nevydělá ani Jágr. Když tedy toto číslo vydělíme 8 ranami, dostaneme se na zhruba 35 milionů korun za jednu.

Solis na tom byl o poznání hůře, inkasoval za porážku pouze 1,8 milionu dolarů, takže jedna rána vychází na cca 4 miliony korun. Ani tak to ale není špatné. Dobrý džob. Chvála Vitalijovi, že velkou část svého výdělku z tohoto zápasu poslal na pomoc postiženým havárií japonské elektrárny Fukušima. Následující fotodokumentace popisuje vývoj stavu peněženky obou soupeřů.

magazin.cz

Zápas začal tímto nepříliš tvrdým pravým hákem od Klička. První téměř 2 mega do kapsy boxera v černých trenkách.

magazin.cz

Zřejmě mu to nestačí a tato levačka prošla Solisovým krytem. Kličko 3.800.000$, Solis 0$.

magazin.cz

Kubánec se zdá být ve formě. Tento rychlý hák našel svůj cíl. Kličko 3.800.000$, Solis 200.000$.

magazin.cz

Vitalij má celkem problémy uhýbat velmi rychlým kontrům (tento byl tak rychlý, až se nám z toho rozmazal obrázek). Ale jeho „žulová brada“ odolává bez nejmenších známek otřesení. Kličko 3.800.000$, Solis 400.000$.

magazin.cz

Posledních pár sekund zápasu. Tento levý direkt prošel krytem kubánského bijce, ale nijak jím neotřásl. Aktuální stav peněženek: Kličko 13.100.000$, Solis 1.600.000$.

magazin.cz

Většinu zápasu Kličko dotíral a Solis kontroval. Tady to bylo naopak. Tímto direktem útočící Kubánec naposledy zasáhl ustupujícího šampiona. Kličko 13.100.000$, Solis 1.800.000$.

magazin.cz

A pak přišel osudný kontraúder. Krátký pravý hák přesně do spánku.

magazin.cz

Solis se kácí na zem. Už nedokáže vstát, protože si při pádu zranil koleno. Konečná bilance: Kličko 15.000.000$, Solis 1.800.000$.

magazin.cz

I když ho „prachy v kapse hřejou“, moc radostně se tentokrát šampion netváří. Je vidět, že mu je líto diváků, kteří si boxu moc neužili a celá hala píská a bučí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1