Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obří šnek / foto: shutterstock

Domácí mazlíček bez venčení, bez chlupů a bez každodenního čištění domečku

Jaké domácí zvířátko pořídit do bytu, k malým dětem a bez toho, aniž bychom po něm denně uklízeli nebo trpěli alergiemi?

Chcete domácího mazlíčka a na kočku doma místo není? Pejska si pořídit nemůžete, protože jste od rána do večera z domu a v panelákovém bytě by trpěl. Morče je dost cítit, pokud denně nečistíte, andulka dělá kolem klece nepořádek.

Skoro každé dítě chce domácí zvířátko, někdy to ale nejde

Dnešní populace je bohužel poměrně hojně zasažená různými alergiemi. Alergie na prach, na pyly, na roztoče a nebo na zvířecí srst. Sen o domácím mazlíčkovi se tak rázem rozplyne. Srst kočky nebo psa dokáže alergikovi způsobit nemalé potíže. Dušnost, oteklé oči, kašel nebo vyrážka jsou jen některé projevy alergie, kterými v přítomnosti chlupáčů můžeme trpět. Papoušek zase může rozjet ve velkém alergii na roztoče a peří. Je nutné se v takovém případě smířit s tím, že zvířátko doma nebude? Ne, nevyhnutelně.

Želví kamarád potěší děti i dospělé
Želví kamarád potěší děti i dospělé – Zdroj: Shutterstock.com

Domácí zvířátka vhodná pro alergiky

I přes to, že je v rodině alergie, i přes to, že časově bychom o pejska péči nezvládali, můžeme domácího mazlíka pořídit. Samozřejmě to nebude zvířátko na pomazlení, ale radost se na něho dívat bude velká a děti to naučí zodpovědnosti a lásce ke zvířatům.

Rybičky

Dívat se na akvárium, kde se prohání pestrobarevné rybky mezi vodní zelení, je kolikrát lepší, než se dívat na televizi.

Akvárium s rybičkami je i vhodnou dekorací do bytu
Akvárium s rybičkami je i vhodnou dekorací do bytu – Zdroj: Shutterstock.com

Želvičky

Ať už vodní, nebo suchozemské, jsou želvy vhodné pro chov i u alergiků a péče o ně není nikterak náročná. Samozřejmě musíme dbát na dobrou a kvalitní stravu.

Plazi

Gekončík, agama, pagekon, leguán, to jsou plazi, které je vhodné chovat doma a nevyžadují náročné chovatelské schopnosti. Pokud netrpíte ofidiofobií, můžete doma chovat i některé druhy hadů.

Řasokoule

Tady se nebavíme o chovu domácího mazla, ale o pěstování. Je to vodní rostlina vypadající jako zelená kulička. Pokud ji budete jednou za týden až dva čistit vodu, občas se s ní opatrně ,, pomazlíte,, v rukou, bude vám dělat parádu několik let.

Řasokoule může být vhodným řešením
Řasokoule může být vhodným řešením – Zdroj: Shutterstock.com

Oblovka

Šnečku, šnečku, vystrč růžky…. Achatina, neboli oblovka je druh obřího šneka a doma se dá chovat naprosto jednoduše bez extra péče a bez větších nákladů.

Strašilky

Začátek chovu můžete odstartovat s obyčejnou velkou zavařovací sklenicí. Později pak pořídíte insektárium. Nenáročný chov strašilek je vhodný i pro začátečníky.

 

Zdroj:

https://www.ulekare.cz/clanek/domaci-mazlicek-pro-alergika-nejlepsi-je-ten-bez-chlupu-16363

 

 

 

Domácí mazlíček bez venčení, bez chlupů a bez každodenního čištění domečku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!