Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Klidný spánek / foto: shutterstock

Jak spát pohodlně? Správné oblečení je základem

Spánek je pro mnoho lidí velmi důležitý. To proto, že během něho tělo opět nabírá síly a dokáže regenerovat.

Je prokázáno, že na spánek má vliv celá řada věcí. Hlavně potom:

- Postel a matrace

- Teplota v ložnici

- Světlo a hluk

Dále musíme přidat ještě jednu důležitou věc. A tou je vhodné oblečení. Jaké doporučíme každému?

Noční košile jako klasika

Je jenom málo žen, které by doma noční košili neměly a které by v ní nespali. V první řadě proto, že téměř neomezuje v pohybu a tak je na spánek velmi pohodlná. Dámské noční košile jsou tedy naším prvním tipem. Kdo se chce příjemně vyspat, měl by vsadit i na pohodlné, nejlépe přírodní materiály. Zajímavostí tohoto segmentu je, že na trhu existují i speciální noční košile pro muže. A zde musíme říci, že ti si je skutečně velmi výrazně pochvalují.

Druhou klasikou jsou i pyžama

U klasiky ještě zůstaneme. A to u pyžam. Ty se hodí jak mužům, tak i ženám. Doporučovány jsou hlavně pro chladnější období, jelikož dokážou konkrétního jedince příjemně zahřát. I tady doporučíme zvolit správný materiál. Ideálně by se mělo jednat hlavně o bavlnu, která je velmi příjemná na dotek. Také nelze zapomínat na správnou velikost, která k celkové pohodlnosti přispívá.

Zkuste něco moderního

Není to vždy jenom něco klasického. Když pomineme možnosti toho, že člověk může spát nahý, je dobré podívat se i na fakt, že existují pohodlné overaly na spaní. Jsou sice celkem netradiční, ale kdo je vyzkouší, ten si je nemůže vynachválit. Důvody jsou samozřejmě jasné. Kromě celkového pohodlí a volnosti při spánku zaujmou také tím, že v chladných dnech pomohou udržet tělo v teple. Také zaujmou i svým mnohdy povedeným designovým provedením. Toto dohromady z nich dělá nejlepší možnou volbu. Samozřejmostí je, že si můžete pořídit jak varianty určené pro ženy, tak si můžete pořídit také varianty určené pro muže.

Jak spát pohodlně? Správné oblečení je základem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!