Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspěšná firma / foto: shutterstock

Dávat si sídlo společnosti na domovskou adresu je zbytečné

Mnozí podnikatelé nevidí jinou možnost. Žádné skutečné sídlo nemají, pracují z domova nebo odkudkoliv, kde je internetové připojení, tak jakou adresu by si měli nechat zapsat? Domovskou rozhodně ne.

Firem, které nepotřebují kancelář, přibývá. Na co platit drahý pronájem, když je firma malá a zaměstnanci mohou pracovat z domova, z coworkingových pracovišť, z kaváren nebo třeba od moře? Přesně pro tyto účely poslouží virtuální adresa.

Proč sídlo společnosti na domovskou adresu raději ne

Zapsat si sídlo firmy na domovskou adresu je sice možné, ale nikoliv vhodné. Za prvé by vás zřejmě nepotěšilo, kdyby vás někdo s pracovními záležitostmi přišel otravovat až domů. Připravíte se tím o soukromí, každý si bude moct na internetu dohledat, kde bydlíte. Za druhé by zákazníci či obchodní partneři mohli být docela zmatení, kdyby viděli, že vaše firma sídlí na nějakém sídlišti nebo v satelitním městečku. Příliš reprezentativně byste nezapůsobili.

Vyzkoušejte raději virtuální adresu

Pro všechny, kdo nemají skutečnou kancelář a potřebují si někam zapsat sídlo společnosti, je skvělým řešením virtuální adresa. Jde o to, že platíte měsíční částku (zpravidla jen pár stovek) a výměnou za ni máte k dispozici základní služby na recepci. Vy se tedy na adrese ve skutečnosti nevyskytujete, ale pokud vás tam někdo přijde hledat, recepční ho na vás odkáže, přebere vám poštu apod. Navíc je zpravidla možné si na adrese dle potřeby pronajmout kancelář či zasedací místnost pro případy, kdy se potřebujete sejít s klienty. Ve skutečnosti se nikdo nemusí dozvědět, že na dané adrese nesedíte každý den 8 hodin. Kromě toho, když si zařídíte třeba takové sídlo v Praze na nějaké reprezentativní adrese, uděláte dobrý dojem.

Zbývá vyřešit jen poslední věc – u které firmy si virtuální adresu objednáte. Jsou mezi nimi velké rozdíly, nenechte se zlákat nízkou cenou a dívejte se hlavně na poskytované služby. Přeberou vám poštu, nabídnou konferenční místnost? Jestli toužíte po full servisu, podívejte se na virtuální adresy poskytované firmou Jake&James.

Dávat si sídlo společnosti na domovskou adresu je zbytečné

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!