Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šumavské lesy / foto: shutterstock

Chcete prodat vlastní les? Víme, jak najdete nejvyšší možnou nabídku

Vlastnictví lesa je opravdová řehole. Neznalí jedinci si představují pouze příjemné procházky ve vlastním kousku přírody, ale pravda je trochu jinde.

Musíte totiž dbát na jeho neustálou údržbu, bojovat s parazity, dodržovat řadu zákonných požadavků a pravidelně komunikovat s úřady. Přesně proto se jedná o podnikání, které vydrží pouze opravdoví nadšenci. Přemýšlíte o prodeji? Víme, jak na to.

Práce v lese

Velký rozptyl cen

Prodej lesních pozemků je mnohem složitější, než by se vůbec mohlo zdát. Z toho důvodu spousta majitelů při prodeji prodělá. To samozřejmě platí v situaci, kdy nenajdete spolehlivého partnera. Kdo vám zajistí poctivý výkup lesa za adekvátní částku?

V tomto oboru je populární hlavně společnost Brodská lesní s webovými stránkami www.vykuples.cz. Tito odborníci se zabývají lesnictvím od A až po Z, přičemž jejich služby využívají hlavně soukromí majitelé lesů po celé České republice.

Jaké služby můžete očekávat?

Nejprve zkonzultujete váš požadavek po telefonu, následovat bude prohlídka lesa s odborným pracovníkem. Poté vám společnost připraví adekvátní cenovou nabídku, sepíše návrh kupní smlouvy a návrh vkladu do katastru. Ve finále už zbývá jen smlouvu podepsat a odeslat vám peníze na účet. Celá realizace převodu lesa tak proběhne bez starostí a zbytečných průtahů.

Výkup lesa

Od A až po Z

V případě chystaného prodeje se vám bude hodit profesionální odhad ceny lesa. Stačí vyplnit jednoduchou kalkulačku ceny lesa na webových stránkách společnosti, na jejímž základě v mžiku získáte přesné nacenění vašeho majetku. A to zcela zdarma.

Součástí lesa je přirozeně i ohromná hromada využitelného dřeva. I v daném ohledu můžete buď vydělat, nebo prodělat kalhoty. Zmínění odborníci rádi vykoupí i tuto komoditu (klidně i kusy napadené kůrovcem). Snadno a výhodně se zbavíte ovocného, palivového, lipového, ořechového i dalších druhů dřeva. Zajisté vás potěší platba na místě a částky v hodnotě až 5 000 Kč za metr čtvereční.

Před samotnou spoluprací je nutné dřevo správně vytěžit a připravit na dostupném místě, aby mohl odvoz proběhnout bez komplikací. Poté stačí zavolat na telefonní číslo na webových stránkách pod odkazem a dohodnout si podrobnosti.

K tomuto článku není otevřena diskuze