Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Doručení balíku / foto: shutterstock

Jak na správné a výhodné balení poštovních zásilek?

Každý majitel e-shopu musí mít perfektně vyřešený proces logistiky zboží ze skladu až k finálním zákazníkům. V tomto ohledu je nejdůležitějším kritériem hlavně samotné balení zásilek. Jak na něj?

Správný styl balení

Zasílané zboží musí v dodávkách a depech přepravců vydržet opravdu otřesné podmínky. Bavíme se o neustálých otřesech, pádech, převracení i náporu dalších balíků, které leží na tom vašem. Přesně proto je klíčem k bezpečnému doručení hlavně správný styl balení. Jak na to?

Nejdříve musíte zvolit vhodné kartonové krabice. Spoléhejte se na nové, nepotrhané a ideálně pětivrstvé kusy. Zároveň dbejte na to, aby měly stálý tvar (krychle, kvádr, případně válec). Drtivá většina dopravců totiž převáží pouze tvarově stálá balení.

Kartonové krabice

Krabici složte a následně poctivě vyplňte její dno výplňovým materiálem. Skvělou volbou jsou například klasické bublinky, ale nic nezkazíte ani s nastříhaným kartonem, Flo-pak tělísky či igelitovými polštářky. Výběr materiálu záleží hlavně na povaze zasílaného zboží.

Poté vložte do krabice předmět, který chcete odeslat. Veškerý volný prostor uvnitř krabice opravdu poctivě naplňte výplňovým materiálem. Zboží by se nemělo dotýkat ani jedné z vnitřních stěn krabice. Stejně tak se nesmí nijak samovolně pohybovat.

Pokud posíláte sklenice, hrníčky, vázy a podobně křehké zboží, vyplňte jakékoliv otvory mezi stěnami daného předmětu. Jedině tak zamezíte jeho prasknutí.

Ve výsledku krabici uzavřete a s pomocí lepicí pásky ji zabezpečte proti otevření.

Rychlost znamená peníze

Zabalení klasické krabice trvá přibližně 10 minut. Pokud budete měsíčně odesílat stovky různých zásilek, ztratíte hodiny a hodiny života pouze samotným balením. Možná si však na tuto práci najmete zaměstnance/brigádníka. V takové situaci zaplatíte tisíce korun měsíčně pouze za kompletaci.

Z toho důvodu se hodí celý proces nějak urychlit. Šikovnou pomůckou jsou hlavně rychlouzavírací krabice, které zabalíte za zlomek času oproti klasické variantě. Díky speciálně navrženému tvaru a samolepicímu proužku je zvládnete složit za několik desítek vteřin. Ušetříte tedy čas, nervy i peníze. Tento vynález se dá koupit v mnoha různých provedeních, takže se hodí pro libovolné produkty.

Kartonové krabice

Vyhledejte spolehlivého dodavatele

Představte si situaci, kdy nemůžete odeslat zboží k zákazníkům jen proto, že váš dodavatel krabic nesplnil své závazky. Co v takové situaci udělají zákazníci? Pravděpodobně přejdou ke konkurenci (možná vám dokonce napíšou negativní recenzi na internet).

Každý majitel e-shopu zkrátka potřebuje vyhledat spolehlivého a výhodného dodavatele krabic i výplňového materiálu.

V naší zemi se mezi nejoblíbenější poskytovatele řadí třeba známá společnost Obaly KREDO. Tito odborníci drží tisíce různých produktů skladem, takže expedují všechny objednávky do dvaceti čtyř hodin. Při nákupu nad 5 000 Kč máte nárok na dopravu zcela zdarma.

Velkou výhodou jsou především množstevní slevy. Objednejte 100 kusů a získáte 5% slevu. Od 500 kusů získáte 10% slevu. Od 1 000 kusů získáte 15% slevu. Od 2 000 kusů získáte 20% slevu a od 4 200 kusů získáte 30% slevu. Z dlouhodobého hlediska tak dokážete ušetřit balík.

V nabídce těchto dodavatelů přitom najdete klasické, rychlouzavírací, archivační, stěhovací i poštovní krabice. Nechybí ani kusy speciálně na knihy či víno. Stejně tak si můžete objednat obálky, balicí papír, sáčky, výplňový materiál, folie nebo vázací pásky.

Díky šikovně napsaným blogovým článkům získáte inspiraci pro rychlejší, výhodnější či ekologičtější balení zásilek. Rozklikněte si webové stránky pod vloženými odkazy a podívejte se sami.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze