Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přístav u Jadranu / foto: shutterstock

Víte, proč si úspěšní čeští podnikatelé radši než nové auto pořídí dům v Chorvatsku?

Mít dům u moře není jen romantická představa – dává to smysl i finančně!

Proč se vyplatí pořídit dům v Chorvatsku?

Každý úspěšný podnikatel se musí po odříkání a dřině rozhodnout, jak naložit se svým zaslouženým ziskem. Zabezpečit rodinu, dál rozvíjet firmu, pořídit si bydlení, akcie nebo podílové fondy… a co pak?

Zvažujete jachtu? Nebo letní dům  v cizině? Pokud by se vám líbilo mít vlastní zázemí v blízkosti moře, pak je ideální destinací Chorvatsko. A nejde jen o to, že mezi Čechy je to stále velmi populární destinace.Tato země totiž nabízí mnoho:

Krásné přímořské prostředí s pohodovou atmosférou Skvělé jídlo Přátelské obyvatele Nekonečné možnosti výletů po moři i po souši

Chorvatsko je navíc v Evropské unii a je velmi dobře dopravně dostupné.

Vybrat si je možné z velkolepých vil, bytů i menších domků  a bungalovů. S vyššími cenami je nutné počítat v centrech  historických měst a v bezprostřední blízkosti pobřeží. Jak vybrat spolehlivého makléře a jaké ceny očekávat? S tím vám rádi poradíme.

Chorvatsko je turistický ráj

Chorvatsko si své přírody váží. Jde o zemi, kde je znečištění životního prostředí minimální – a to i ve světovém měřítku. Není divu, vždyť turismus je to, co táhne chorvatskou ekonomiku nahoru, i když se zbytku hospodářství zrovna nedaří.

Dům v Chorvatsku je dobrá investice

Protože Chorvatsko je populární nejen u Čechů, ale i u ostatních Evropanů, je velmi pravděpodobné, že ceny nemovitostí budou v budoucnu růst. Dnes zakoupená nemovitost na hezkém místě svou hodnotu jen tak neztratí. Naopak, může se stát výhodnou investicí.

V pobřežních oblastech jsou totiž plánovány stavební uzávěry – právěproto, aby krajina zůstala malebná a zachovala si svůj ráz. Proto lze očekávat, že nabídka nemovitostí se nebude zvyšovat a tržní cena domů v blízkosti pobřeží poroste.

Autem jste všude do tří hodin

Chorvatsko je ideální pro každého, kdo se rád přemisťuje autem. Dálnice A1, která spojuje hlavní město Záhřeb s druhým největším městem Split, umožňuje pohodlné a rychlé cestování podél celého pobřeží. Dostat se prakticky na kterékoli místo v Chorvatsku tak s autem není problém. Mít pohodlné zázemí je tak skvělý začátek pro objevování krásy celé země – i zemí sousedních.

Byrokracie se nemusíte bát

Díky Evropské unii je pořízení nemovitosti v Chorvatsku celkem snadná věc. Bez nějakých těch formulářů a trochy byrokracie se to sice neobejde, Češi však nejsou při nákupu nemovitosti nijak limitováni.Rádi vám poradíme, jak na to!

Mít dům u moře zkrátka má něco do sebe. A pokud dům náhodou nevyužijete sami, nebo pro své důležité  zaměstnance, budete mít skvělou nabídku pro své známé a příbuzné. Oni vám na oplátku třeba zase půjčí srub v horách nebo bungalov u nějakého jiného moře.

Víte, proč si úspěšní čeští podnikatelé radši než nové auto pořídí dům v Chorvatsku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!