Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Navigace v autě / foto: shutterstock / Vlad-Ispas

Dopravní informace už nemusíte hledat na Google, české Mapy.cz aktuální provoz už zobrazí

Společnost Seznam napravila jeden hlavní nedostatek aplikace Mapy.cz, a to chybějící informace o dopravní situaci. Proto mnoho lidí chodilo na Google mapy, což se teď může změnit.

Mapy.cz jsou velmi úspěšným projektem a v našich končinách jsou pro většinu lidí oblíbenější, než Google mapy, a to zejména pro turisty. Jejich design je přehlednější, než ten od amerického konkurenta. Navíc, Mapy.cz používají i mladí lidé, kteří naopak nepoužívají vyhledávání na Seznamu a upřednostňují Google. Hlavní slabinou našich map byla chybějící informace o dopravě, kvůli které občas chodili na Google mapy i ti, kteří jinak používají české mapy. To se však právě mění a od začátku měsíce června můžete vidět dopravní situaci i na nich.

Samozřejmě, že jsme na začátku a výrobce plánuje rozsáhlé implementace nových funkčností, už teď ale v 99 procentech případů najdete na našich mapách informace, které byste dříve našli pouze na Google mapách. Upozorní vás na to, kde se nachází uzavírky, kolony, nebo měření rychlosti. Během následujících měsíců chce výrobce mohutně vyvíjet a můžeme se tak těšit na další vychytávky.

Bude někdo ještě u nás Google mapy používat?
Bude někdo ještě u nás Google mapy používat?

Dopravní informace jsou zatím k dispozici pouze pro území České republiky, ale výrobce plánuje toto postupně rozšířit, minimálně k našim slovenským sousedům, později i do jiných zemí. Poslední informace o uzavírkách najdete i na stažené aplikaci bez přístupu k internetu, stačí si ji jen pravidelně aktualizovat. Informace o dopravě berou Mapy.cz od Ředitelství silnic a dálnic, v budoucnu přibude aktuální info od leasingových flotil. Dále bude brzy implementováno dynamické směrování. To znamená, pokud bude na vaší trase nehoda, ke které vám ovšem zbývá stále 2 hodiny jízdy, systém vyhodnotí, zdali v době příjezdu k postiženému místu nebude už vše „uklizeno“. Také za nedlouho najdete v aplikaci volby alternativních tras.

Zkrátka je vidět, že Česká republika je na špici v informačních technologiích, a nehodlá ustupovat ani americkému Google. Už nemusíte chodit při prohlížení ulic na Streetview, protože na našich mapách je aktuálnější funkce Panorama, ale nyní už nemusíte na Google chodit ani pro dopravní informace. To je ve světě celkem výjimečné a málokterá země se s námi může v této oblasti rovnat.

Pro dopravní informace už nemusíte na Google, české Mapy.cz aktuální provoz už zobrazí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!