Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
U moře / foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

V Evropě je nádherně: Vydejte se odpočinout si za sluncem k moři

Každý z nás si po náročném roce zaslouží pořádný odpočinek a kousek svého vlastního ráje. Máme pro vás tipy na levnou dovolenou, kterou si rozhodně užijete. Vydejte se za dokonalým odpočinkem třeba do Bulharska či do dalších míst po celé Evropě.

Levná dovolená v Bulharsku

Bulharsko patří po dlouhá léta mezi jedno z míst, kam se Češi velmi rádi vrací. Dostupné ceny, příjemní lidé a nádherné pláže – to vše v zemi, která nabízí čisté a překrásné Černé moře. Levná dovolená v Bulharsku nadchne každého, kdo si přeje načerpat sílu slunce a odpočinout si u moře. Krátká doba letu, historické památky a pohostinní lidé – to vše jsou lákadla nabádající k návštěvě této balkánské země. Už se vidíte v jednom z oblíbených letovisek i vy? Nesebar, Slunečné pobřeží, Primorsko, Burgas, Zlaté Písky…

Sever Itálie dokáže překvapit

Když se řekne Itálie, vidíte se někde na jihu Apeninského poloostrova? Možná vás tato možnost příliš neláká, a to zejména kvůli dlouhé době letu. Už jste někdy navštívili severní část Jaderského moře? Oblast okolo Benátek přímo láká k prodlouženému víkendu nebo odpočinkové dovolené. Tripduck.com vám poradí, co nevynechat na toulkách severem Itálie. Kromě nádherných pláží poblíž městečka Caorle se vydejte na objevování historických krás Benátek. Nesmíte vynechat ani unikátní mořské akvárium v městě Jesolo.

Albánie, její čisté pláže i kulturní bohatství

Země, co zažívá obrovský cestovatelský boom, byla po dlouhou dobu sužována přísným režimem. S jeho pádem je spojen i začátek turismu, který nyní nabízí veškerou potřebnou infrastrukturu k tomu, abyste zde zažili dovolenou svých snů. Pověstná pohostinnost místních lidí a dlouhé hodiny slunečního svitu po celý rok dělají z této balkánské země ideální místo pro poznání nového kousku Evropy. Gjirokastra, Ochridské a Prespanské jezero, Butrint nebo Berat – to jsou jen malý výčet z míst, která se dostala na seznam světového dědictví UNESCO. Objevte Albánii, zemi čistých pláží i památek.

Portugalsko – na samém konci světa

Když se ve středověku lidé ocitli na samém konci Portugalska, odkud je vidět široširý oceán, měli pocit, že se ocitli na samém konci světa. A podobný pocit klidu a souznění s přírodou můžete zažít i vy. Letoviska, jedinečná kultura a příjemná houpavá mluva místních vás ukolébají k dokonalému zážitku. Když k tomu přičtete i jednu z nejlepších a nejpropracovanějších kuchyní Evropy, jste na tom správném místě!

A co vy? Máte v plánu si odpočinout na nádherném místě v Bulharsku, které je generacemi prověřenou kvalitou a tipem na ideální dovolenou, nebo budete objevovat i další místa, jež jste dosud v Evropě nenavštívili?

V Evropě je nádherně: Vydejte se odpočinout si za sluncem k moři

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!