Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Area 51 / foto: shutterstock

Létající objekty nad oblastí Area 51. Možná nejde pouze o stíhačky

Nevadská poušť je plná tajemství. Poskytuje útočiště nejen městu hříchu a zábavy Las Vegas, ale také kontroverzní vojenské základně známé pod názvem Area 51.

Trocha historie

Vojenská základna vznikla v Nevadě již v roce 1955, přičemž její existence byla oficiálně přiznána teprve v roce 2013. Základna je neustále udržována americkou vládou ve stupni nejvyššího utajení, což nahrává spekulacím, ale také historkám lovců UFO. Právě k průzkumu mimozemských létajících objektů byla podle některých základna postavena. Tomu přispěla i údajná havárie mimozemského plavidla, která se udála v roce 1947 poblíž Roswellu v Novém Mexiku.

Area 51
Area 51 – Zdroj: Shutterstock.com

Něco málo spekulací

Zatímco američtí vládní představitelé hovoří o testování zbraní a sovětských letounů, někteří bývalí zaměstnanci se rozhovořili o úplně jiných věcech. Například Bob Lazarus se zmiňuje o rozebírání a zkoumání mimozemského létajícího talíře. Další z bývalých zaměstnanců Dan Crain měl údajně spolupracovat s mimozemskou bytostí na vývoji mimozemských virů. Jiný strojní inženýr vstoupil do spolupráce se stejnou bytostí za účelem vývoje leteckého simulátoru pro letoun diskovitého tvaru.

Létající talíř
Létající talíř – Zdroj: Shutterstock.com

Reálná zkušenost

Při příjezdu před ceduli zakazující vstup na vojenskou základnu nás čekal patrolující člen ochranky na kopci poblíž. Vybaven byl zcela jistě dalekohledem a po několika minutách vzájemného pozorování jsme si alespoň zamávali. Testovat jeho další výbavu nějak nepřipadalo v úvahu. Okolní drobná městečka se snaží těžit z blízkosti základny a nabízí celou řadu upomínkových předmětů s tématikou UFO. Navštívit můžete dokonce UFO muzeum, což je ohromný stan uprostřed pouště, kde vám opět nabídnou různé suvenýry. Poměrně známá je poštovní schránka lokalizovaná jen několik set metrů od vjezdu do základny. Právě do ní lidé vkládají svoje vzkazy pro mimozemšťany. Vcelku poklidné napětí nevadské pouště narušují jen stíhačky, které trénují nízký průlet nad blízkými horami. Na první pohled by se řeklo, že se tu nic neděje. Ale, kdo ví?

 

Zdroje:

https://www.cbsnews.com/news/what-is-area-51-and-why-is-it-so-secretive/

https://www.amazon.com/Bob-Lazar-Area-Flying-Saucers/dp/B07L139C66

Létající objekty nad oblastí Area 51. Možná nejde pouze o stíhačky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!