Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tradiční španělský pokrm paella / foto: ShutterStock

Netradiční silvestrovské tradice i paella. Nejen to nabízí Španělsko

I když jsou uzavřené hranice zase na spadnutí (a možná právě díky tomu), se řada lidí chystá na dovolenou. Chtějí využít příležitost a vidět svět, než se návštěva států zase oddálí. Atraktivní destinací se stává Španělsko.

Do Španělska se stejně jako do Itálie jezdí hlavně za sluníčkem, mořem a krásnými památkami. A mimo jiné sem řada lidí jezdí proto, aby si poslechla jeden z nejrychlejších jazyků na světě (ano, španělština opravdu takové označení nese). Co dalšího nám krásná a velice zajímavá země může poskytnout? Radost budou mít nejen naše chuťové pohárky!

Španělská romantika
Španělská romantika – Zdroj: Shutterstock.com

Paella a pivo – to je neuvěřitelná kombinace

Říká se, že člověk není správným cestovatelem, pokud svět neochutná. Nemá ho tedy prošmejdit křížem, krážem, ale má především vyzkoušet, jaké poklady ukrývá a servíruje na talíři. Ve Španělsku je hlavním a naprosto tradičním pokrmem takzvaná paella. Pochází z Valencie a jedná se o pokrm, který lze popsat jako kombinaci nejrůznějších surovin. Tradiční je kuřecí nebo králičí maso, které většinou bývá spojeno s rýží, šafránem a olivovým olejem. A to všechno se spláchne pivem, které tady mají tuze dobré!

Pláže, které mizí

Pokud by chtěl člověk vidět opravdový div světa, měl by vyrazit na španělské pláže, a to každý rok. Jestli se totiž bude dívat pozorně, zjistí, že mu pláže pod nohama mizí. Důvod ale není na matičce Přírodě, ale mohou za to lidé. Ti si totiž každý rok z pláží odvezou více jak osmdesát tun písku. Chtějí mít zkrátka takový netradiční suvenýr.

Plážové radovánky
Plážové radovánky – Zdroj: Shutterstock.com

Silvestrovská tradice přinášející štěstí

A když se nám sedmimílovými kroky blíží ten silvestr, stojí za zmínku i nějaké španělské tradice. Španělé věří, že když při odbytí silvestrovské půlnoci snědí co jeden úder jedno hroznové víno, budou mít v následujícím roce štěstí. A to ještě víc umocní, pokud si obléknou červené spodní prádlo. Zajímavé, že?

 

Zdroj:

https://www.invia.cz/blog/znate-spanelsko-10-zajimavych-faktu-o-jedne-z-nejnavstevovanejsich-zemi-evropy/

Netradiční silvestrovské tradice i paella. Nejen to nabízí Španělsko

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!