Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lyžování v Rakousku / foto: Shutterstock

Zimní dovolená v Alpách? Správná volba!

Alpy jsou pro lyžaře sázkou na jistotu. Lákají je perfektně upravené sjezdovky i běžkařské trati.

Alpy, to je také pestrá nabídka služeb těch nejvyšších kvalit, moderní lanovky a infrastruktura, luxusní ubytování, útulné a stylové horské chaty. Stejně jako jistota sněhu od počínajících podzimních do pozdních jarních měsíců. A kam vyrazit?

V kurzu jsou lyžařské zájezdy do Rakouska, Itálie i Francie. Na své si přijdou všichni. Rodiny s dětmi, lyžaři všech stupňů lyžařských dovedností. Začátečníci, sportovní alpští lyžaři i individualističtí freerideři. Ale také absolutní nelyžaři. Ti se zkrátka po vzoru Anděla na horách mohou po vybraných stráních prohánět na bobech.

Lyžování v Alpách

Rakouské Alpy

Proč rakouské Alpy? Z mnoha důvodů. V první řadě skýtají opravdu spoustu nádherných míst, rodinných lyžařských středisek a obzvláště v rakouské části Alp vás dostane i vynikající jídlo. Servírované ve starých salaších i exkluzivních horských restauracích. A jaké je lyžování v Rakousku? Jedním slovem úchvatné. V Rakousku najdeme jak rozsáhlé a kosmopolitní lyžařské megakomplexy (Ski KitzSki Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser či Kaprun-Zell am See), tak i menší a přehledné lyžařské areály (střediska Gerlitzen, Kreischberg, Wildkogel, Innerkrems, Tauplitz, Rauris či Kühtai-HochÖtz).

Francouzské Alpy

Zvučným pojmem je rovněž lyžování ve Francii. Devizou francouzských Alp jsou zase ledovcové areály, v nichž je možné lyžovat celoročně. Nejvíce ledovcových středisek nabízí Savojsko (střediska Val Thorens, Tignes, Plagne a Arcs). Největší areál letního lyžování v Evropě najdete v Isére, kde se nad střediskem Deux Alpes rozkládá ledovec Mont-de-Lans. A v zimě jsou zase francouzské Alpy cílovou stanicí sjezdových lyžařů. Pochlubit se však mohou perfektně upravenými běžkařskými tratěmi.

Zimní dovolená

Italské Alpy

A proč lyžování v Itálii? Italské Alpy se zase mohou pochlubit modrou oblohou a sluncem. A servírují tu opravdu skvělé bombardino! Jednou z nejvyhlášenějších lyžařských oblastí je Livigno na pomezí italsko-švýcarských hranic plné pěkných terénů pro sjezdařské i běžecké lyžování. Největším střediskem pak je Al-Badia s mírně carvingovými sjezdovkami. Itálie stejně jako Francie rovněž nabízí lyžování na ledovcích. Tak už víte, kam to bude? V každém případě vám přejeme, ať se vám vaše dovolená vydaří!

K tomuto článku není otevřena diskuze