Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dolní Morava / foto: shutterstock

Užijte si adrenalin na Dolní Moravě

Pokud patříte k milovníkům adrenalinových zážitků, neměl by vám uniknout areál na Dolní Moravě. Je libo procházka po Sky bridge, nebo se zkusíte dotknout mraků na Stezce v nebesích?

Dotkni se nebe

Horský resort Dolní Morava nabízí hned řadu unikátních atrakcí a celoroční sportovní vyžití. Zatímco v zimě si zdejší sjezdovky vychvalují lyžaři a snowboardisté, v létě resort vyhledávají milovníci horských výšlapů, cyklistiky i lidé, kteří hledají nevšední zážitky. Bobovou dráhou nebo lanovkou se můžete nechat vyvézt až do resortu, kde pak vyšlapete téměř až do nebe. Tento zážitek vám umožní obrovská Stezka v oblacích, kam můžete po dřevěných lávkách, ale i speciálním rukávem, který zdaleka není jen pro děti, vyšlapat do výšky 55 metrů. Rukávem mohou pohodlně do vyššího patra vylézt i dospělí. Zpět můžete opět po svých, nebo se projedete ve speciálním pytli obří skluzavkou. 

Stezka v oblacích
Stezka v oblacích – Zdroj: Shutterstock.com

Projděte se po Sky bridge

Pokud ještě nebudete mít dostatečný pocit, že jste v nebi, projděte se po téměř kilometr dlouhém Sky bridge zavěšeném na lanech. Tento most dlouhý 721 metrů propojuje horské hřebeny Slamník a Chlum v pohoří Králický Sněžník, a je tak nejdelším visutým mostem na světě. 

Most rozhodně není pro lidi, kteří trpí strachem z výšek. Skrz podlahu mostu je vidět dolů a na začátku i konci se most občas pořádně zhoupne. Zpět do resortu se pak projdete krásnou horskou přírodou, kde se z informačních tabulí Most času dozvíte plno zajímavostí o lidech, kteří kdysi v horách žili, nebo se podíváte na pohraniční bunkr. 

Sky bridge
Sky bridge – Zdroj: Shutterstock.com

Lanovkou nebo Mamutí horská dráha

Zpět dolů můžete po svých, svézt se lanovkou, ale my doporučujeme vyzkoušet Mamutí horskou dráhu. Jedná se opět o unikát – nejdelší dráhu v České republice a druhou nejdelší v Evropě. Její délka je 3 kilometry a má převýšení 364 metrů. Užijete si rychlou jízdu lesem i otevřeným terénem, projedete pod lanovkou i tunelem, je tady 25 bleskových zatáček, otáčka 360 ° ve výšce 12 metrů nad zemí a zhoupnete se rovnou na 4 jumpech. Na bobech můžete jet samostatně nebo ve dvou, ale dva velcí dospělí se budou hodně mačkat. Pokud si chcete jízdu skutečně užít, využijte možnosti a jeďte sami. Rozhodně to stojí za to a na cenu jízdy to nemá vliv. 

 

Zdroj:

https://www.kudyznudy.cz/aktivity/relax-a-sport-resort-dolni-morava

 

 

Užijte si adrenalin na Dolní Moravě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!