Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mariánské lázně / foto: shutterstock

Zpívající fontána a park s miniaturami slavných památek v Mariánských Lázních

V lázních si můžeme užít poklidnou atmosféru, krásné parky, vynikající jídlo i lázeňské oplatky. A pokud se vypravíte do Mariánských Lázní, najdete tam ještě něco navíc.

Zpívající fontána uchvátí ve dne i v noci

Snad největším lákadlem Mariánských Lázní je zpívající fontána na kolonádě. Ta stříká po celý den. Během odpoledne a večerních hodin pak můžete zažít vskutku nevšední zážitek. Fontána každou hodinu hraje nějakou píseň, někdy moderní hudbu - např. z filmu Titanik, nebo některou z klasických skladeb – letos např. hudbu z operety Netopýr. Trysky fontány navíc stříkají do rytmu hudby a vytváří tak působivé divadlo. Pokud na kolonádu přijdete ve večerních hodinách, zažijete zážitek ještě silnější. Fontána je do rytmu hudby i nasvícená. Připravte se tak na podívanou, která uchvátí děti i dospělé a málokteré oko zůstane suché. 

Zpívající fontána
Zpívající fontána – Zdroj: Shutterstock.com

Kolonáda, zmrzlina i lázeňské oplatky

Mariánské Lázně v posledních letech zvelebily nejen kolonádu, kde je především nádherně malovaný strop a kde můžete o víkendech zažít i koncerty živé hudby. Krásná je i cesta ke kolonádě podél hotelů. Pokud dáváte přednost zeleni, vezměte to přilehlým parkem s rybníčkem, menší fontánkou, sochami i stánky s různými suvenýry a dobrotami. Kolem kolonády najdete řadu stánků se zmrzlinou. Nejlepší je přitom zmrzlina domácí výroby a přímo luxusních příchutí, kterou najdete bokem vlevo na konci kolonády, jen kousek od obchůdku s teplými lázeňskými oplatkami. Další nezbytností, kterou musíte v lázních ochutnat. 

Kolonáda v Mariánských Lázních
Kolonáda v Mariánských Lázních – Zdroj: Shutterstock.com

Park Boheminium ohromí děti i dospělé

Pokud s sebou vezete na výlet i děti, rozhodně zajeďte i do Parku Boheminium, který je trochu stranou od hlavního centra lázní. Dá se k němu dojet lanovkou rovnou z kolonády a zase se s ní můžete svézt zpět do města, nebo se dolů projít pod lanovkou po svých. Park Boheminium je zajímavé místo, kde najdete na jednou místě plno miniatur českých a moravských památek. Vidět můžete Hlubokou, Černou věž v Českých Budějovicích, kostel sv. Bartoloměje v Plzni, Zelenou horu u Žďáru nad Sázavou, Karlštejn, Bezděz a mnoho dalších památek. Na malém nádraží si děti mohou pouštět mašinky, ve zmenšenině Mariánskolázeňského letiště letadla a o kus dál zase po "přehradě" plují lodičky. V areálu se také pohodlně občerstvíte. Nechybí restaurace s grilovanými dobrotami ani kavárna, kde si vychutnáte kávu a zákusek.  

 

Zdroj:

https://www.boheminium.cz/

https://marianske-lazne.info/cz/pamatky/parky

 

Zpívající fontána a park s miniaturami slavných památek v Mariánských Lázních

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!