Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sluneční svit / foto: shutterstock

Místa v České republice, kde načerpáte silnou pozitivní energii – Rosa Coeli, Andělská hora i Knižská skála

Možnost načerpat pozitivní energii jistě uvítá každý z nás. Která místa u nás vyzařují zvláštní sílu? Stačí si jen vybrat.

U nás je řada míst, která se vyznačují pozitivní energií. Zkrátka mají něco, co vychází přímo ze země nebo nitra stavby. Je to zvláštní síla či magie. Stačí se jen se na místě zastavit a nechat to „něco“ působit.

Zřícenina kláštera Rosa Coeli

Zřícenina se nachází kousek od Brna. Původně se jednalo o církevní stavbu, která v minulosti patřila mezi vyhledávané svatostánky. Klášter byl postaven ve 12. století a měl původně sloužit jinému účelu, jenže lidé ho začali vnímat coby sídlo neřesti poté, co se zdejší probošt oženil s jednou z jeptišek. Klášter byl ponechán svému ostudu, až zcela zpustl a dnes jsou z něj kamenné ruiny. Nicméně při návštěvě během pár minut jste nabití pozitivní energií.

Rosa Coeli
Rosa Coeli – Zdroj: Shutterstock.com

Menhir u Javorníku

Jedná se o pozoruhodný velký balvan mající šedozelenou barvu. Nachází se na okraji Javornické hornatiny poblíž obce Zkulín v Pošumaví. Naučná stezka Měsíční kámen vás dovede až k samotnému menhiru. Kámen je v umělé poloze, do které byl zřejmě v prehistorii postaven.

Knižská skála na Plzeňsku

Místo se nachází zhruba 1,5 km od centra obce Řenče na Plzeňsku, konkrétně mezi Přešticemi a Blovicemi. Pozitivní energie zde prý doslova sálá ze země. Knižská skála se nachází v nadmořské výšce 565 m. Tvoří ji 2 skalnatá uskupení, a tak kromě hlavní skalky plné tajemných proláklin je o několik desítek metrů dál mohutný balvan. A zde je právě ono silné magnetické pole. Na své si zde přijdou i milovníci lesního ticha.

Lesní klid
Lesní klid – Zdroj: Shutterstock.com

Andělská hora u Karlových Varů

Jedná se o zříceninu hradu a patří mezi 70 míst na světě, kde se koncentruje nejvíce pozitivní energie. Návštěva místa prospěje každému, zejména pak těm, kteří jsou ve stresu, přepracovaní, trápí je deprese. Andělskou horu navštívil v roce 1786 básník Johann Wolfgang Goethe. Kromě načerpání potřebné energie se zde nabízí i nádherný výhled na Krušné hory a Slavkovský les.

Boží kameny jsou nejsilnějším energetickým místem

Boží kameny nebo Boží kámen u Strakonic patří mezi nejsilnější místo s pozitivní energií u nás. Nachází se na zalesněném návrší, a to mezi Tažovickou Lhotou a Kraselovem. Mezi kameny je možné se volně pohybovat. Díky tomu můžete nasát co nejvíce zdejší síly a energie. Tu největší má údajně okraj balvanu ve tvaru lodi. K tomu oceníte i krásnou přírodu šumavského podhůří. K Božím kamenům však nevede žádná turistická trasa, ale bez problému se sem dostanete po naučné stezce z Tažovic. A když už tu budete, tak věřte, že za návštěvu stojí i vzácný barokní tažovický most.

 

Zdroje:

https://www.prozeny.cz/clanek/kam-jet-kam-na-vylet-cesko-pozitivni-energie-neni-nikdy-dost-poznejte-nejsilnejsi-ceska-mista-kde-ji-nacerpate-89762

https://www.kudyznudy.cz/aktuality/objevte-tajuplna-mista-s-pozitivni-energii-ktera

Místa v České rebublice, která vynikají silnou pozitivní energií

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!