Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tajemný hřbitov / foto: shutterstock

Branišovský les i Velhartický hřbitov – poznejte jedny z nejděsivějších míst u nás

Máte rádi záhady a legendy? Chcete navštívit místa, ze kterých mrazí? Přinášíme tipy pro milovníky záhad i ty, kteří chtějí zažít zvláštní strach a mrazení na vlastní kůži.

Máte pro strach uděláno? Milujete záhadná, strašidelná, tajemná místa? Chcete zážitek, na který se nezapomíná? Pak si naplánujte výlet. Přinášíme tipy na nejděsivější místa u nás.

Branišovský les

Je označován jako nejstrašidelnější les u nás. Proč? V době středověku se jednalo o oblast plnou bažin a močálů, což se stalo osudným mnoha lidem cestujícím po kupecké stezce. Údajně zde sídlí i podivná entita, tzv. pán lesa či také černý rytíř. Dle některých zde havarovalo UFO, což se prý vláda snažila zamaskovat požárem.

Řada místních potvrdila, že v lese se i dnes ději paranormální jevy, slýchají kroky a zvláštní zvuky. Někteří prý i viděli rudě planoucí oči ve tmě. Branišovský les je prokazatelně místem, které bylo svědkem mnoha tragédií. Přinejmenším několik potvrzených sebevražd i nešťastný pád vrtulníku v roce 2012 k nim rozhodně patří.

Záhadný Branišovský les
Záhadný Branišovský les – Zdroj: Shutterstock.com

Les Pánova březina

Kousek od Prahy, a to konkrétně mezi Mukařovem a Žernovou se nachází místo, kde se událo podezřele mnoho tragických událostí. Nejstarší legenda praví o kněžně Nežárce, která lesem utíkala před žoldáky. Koncem 19. století zde spáchal sebevraždu pár milenců, kterým rodiče zakázali sňatek. Další tragédií byla sebevražda mladíka kvůli neopětované lásce. Les má každopádně jistou depresivní auru. Značným neklidem na místo reagují i koně, kteří do něj odmítají vstoupit.

Velhartický hřbitov

Kostel sv. Máří Magdalény ve Velharticích na Šumavě byl inspirací pro Karla Jaromíra Erbena k napsání balady Svatební košile. Příběh vypráví o dívce, které zemřel její milý. Jenže ten se však poté v temné noci objeví a snaží se ji přes hřbitov unést do říše mrtvých. A právě kostel sv. Máří Magdalény sousedí se hřbitovem a nedaleká třešeň, na které se údajně podepsaly satanské mše a černá magie, rozhodně jsou děsivým místem.

Tajemná hřbitovní atmosféra
Tajemná hřbitovní atmosféra – Zdroj: Shutterstock.com

Strašidelný dům v Olomouci

Pokud se chcete bát, ale mít i jistotu, že se vám nic nestane, tak se vydejte na návštěvu Strašidelného domu v Olomouci. Čeká vás zde adrenalinová zábava s hororovým příběhem. Dostanete zde laserové zbraně a stanete se součástí hororu z prostředí psychiatrické léčebny. Těšit se můžete i na skutečné osoby převlečené do velmi realistických kostýmů.

 

Zdroj:

https://nachozeno.cz/nejstrasidelnejsi-mista-v-cr/

https://travelking.cz/blog/objevte-to-nej-z-ceska-10-nejstrasidelnejsich-mist-v-cesku-4-tajne-tipy

Nejděsivější místa v ČR

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!