Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dítě na dovolené / foto: shutterstock

Jak vybrat pobyt u moře s malými dětmi

Chystáte se k moři s malými dětmi a hledáte vhodné ubytování? Vybrat takové, aby vyhovovalo rodinám s těmi nejmenšími, nemusí být snadné.

Některé zahraniční hotely rodiny s dětmi vůbec neubytují, aby dospělí měli dostatek „klidu“. Poradíme vám, na co se zaměřit a na co dát pozor.

Ubytování přizpůsobené dětem

Ubytování vždy vybírejte tak, aby bylo co nejvhodnější pro děti určitého věku. S nejmenšími dětmi jsou vhodné přímořské vilky a bungalovy s kuchyňkou, kde můžete kdykoliv dětem připravit stravu na míru a budou mít dostatek klidu na spaní i volný čas. Pro větší děti zase můžete vybrat hotel „friendly family“, kde pro ně budou nachystány hrací koutky, malé bazény s klouzačkami a večer animační program, který si užijí.

Zábava pro děti
Zábava pro děti – Zdroj: Shutterstock.com

Strava vhodná pro děti

Stravu už jsme nastínili výše. Pro ty nejmenší je nutné, abyste mohli připravit mléko, kaši nebo jinou stravu sami, pokud ještě nejí běžné jídlo. Pro větší hledejte takový hotel, kde je jídlo formou rautů, aby si děti vybraly, co mají rády, nebo kde mají menu uzpůsobené dětem.

Dětské koutky, bazény a aktivity

V hotelu by měly být dětské koutky, bazény s klouzačkami a dětskými atrakcemi. Pokud se vám nebude chtít k moři, zabaví se děti i na hotelu a vy s nimi nebudete muset být neustále v bazénu. Můžete odpočívat na lehátku a sledovat je zpovzdálí.

Většina hotelů uzpůsobených dětem nabízí i zajímavé animační programy a dětské diskotéky každý večer. Mnoho hotelů má dokonce i české animátory, které se s dětmi snadno domluví.

Pro děti je ideální ubytování s bazénem
Pro děti je ideální ubytování s bazénem – Zdroj: Shutterstock.com

Pláž a moře

Pokud budete s dětmi chodit k moři, vybírejte ubytování, které je blízko pláže. Pokud půjdete s dětmi k moři každý den třeba i několikrát a potáhnete k tomu ručníky, pití a hračky do vody, začne se vám to brzy „zajídat“.

Pláž by měla být vhodná pro děti – s pozvolným klesáním a ideálně s velkou mělčinou, abyste se nemuseli bát, že se děti budou topit. Pro děti je ideální písek, ze kterého si mohou stavět hrady a poskytne jim další zábavu. Kamínky jsou sice na stavění také fajn, ale písek je písek.

Zdravotnické zařízení

Hledejte takové ubytování, které má v areálu nebo poblíž zdravotnické zařízení. Pokud budete muset hledat lékaře kvůli úpalu, střevním potížím nebo nějakému zranění, blízkost lékaře rozhodně oceníte.

 

Zdroj:

https://petrauzan.cz/13-tipu-pro-dovolenou-u-more-s-malym-ditetem/

 

Jak vybrat pobyt u moře s malými dětmi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!