Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
"Turisté" před domem hrůzy / foto: Daily Mail

Zvrácená atrakce. Dům šíleného mučitele

Úsměvy do objektivu fotoaparátů, fórky do kamery, zvrácení turisté mají novou atrakci. Skupiny zvrhlíků si dávají dostaveníčko před domem Josefa Fritzla, který léta terorizoval svou dceru a jejich děti.

Šílenec z rakouského Amstettenu držel vlastní dceru Elizabeth 24 let ve sklepení domu, v němž bydlel. Uzamkl jí tam před světem, docházel za ní a znásilňoval ji. Měli spolu celkem sedm dětí. Tři z nich Fritzl adoptoval se zákonnou manželkou, všechny přitom přesvědčil, že Elizabeth, dlouhá léta pohřešovaná, utekla k  sektě.

 

Když vyšel tenhle hrůzostrašný příběh najevo, lidé nemohli uvěřit, že je něco takového vůbec možné. Samotní rakouští policisté hovořili o případu několikanásobného incestu jako o jednom z nejhorších zločinů, které se kdy v zemi udály. „Překročilo to všechny meze představivosti,“ uvedl nedávno šéf dolnorakouské policie Franz Pruchner.

Může to být horší 

Jak se ale ukazuje, řada lidí svým cynickým přístupem může podobnou hrůzu ještě znásobit. Do Amstettenu se krátce po odhalení Fritzlova jednání začaly sjíždět skupinky turistů, aby si zapózovaly před místem děsivé noční můry Elizabeth Fritzl a jejích dětí.

 

Musela zakročit až policie, která před dům, v němž se uplynulá léta reálný horor odehrával, postavila dvoučlennou hlídku. Ta dům teď permanentně střeží a odhání senzacechtivé turisty i kolemjdoucí.  

 

Dvojí život třiasedmdesátiletého Fritzla se provalil letos v dubnu. Dceru zavřel už jako teenagerku, světlo světa spatřila znovu až ve svých 42 letech. Ve sklepení žila i se svými třemi dětmi. Démon z Amstettenu nyní čeká v policejní vazbě na obvinění.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 122