Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Las Vegas / foto: Shutterstock

Noční ruch velkoměst

Existují města, kam se turisté sjíždí především proto, aby obdivovali pamětihodnosti a nasáli starobylého ducha. Existují města, která lákají svým modernismem a prezentací nejmodernějších architektonických postupů...

...a pak jsou tu města, jejichž největší kouzlo se skrývá v nočním životě. Přes den mohou být ospalá a nezajímavá, jakmile však zajde slunce za obzor, promění se v organismus pulzující hříšným životem. Kdo takové nenavštívil, neuvěří.

Las Vegas

magazin.cz
Jasnou jedničkou mezi nočními velkoměsty je Las Vegas. Jezdí sem partičky mladíků, ale také zazobaných zbohatlíků, kterým učarovala uměle vybudovaná základna s neuvěřitelnou frekvencí kasin, luxusních podniků či nočních klubů.

Člověku skoro přijde, že tu nikdo skutečně nebydlí, že se sem všichni sjedou jen na noční rej. Las Vegas je město, které vám s velkou pravděpodobností vysaje peněženku do dna, ale vy se stejně budete blaženě usmívat. Dost možná v objetí některé z mnoha slečen obdařených silikonovou dotací.

Ibiza

magazin.cz
Jméno tohoto baleárského ostrova je synonymem pro divoké večírky a pořádně odvázané diskotéky. Každé léto se sem sjíždí nejlepší světoví DJs, aby zahráli vděčnému, notně připitému a zdrogovanému publiku.

Máte-li rádi noční rej sestávající ze stylových klubů a open-air diskoték, budete se na Ibize cítit jako doma. A zřejmě zapomenete, že jste na ostrově oplývajícím skvělou atmosférou také přes den, nehledě na moc pěkné pláže.

Rio de Janeiro

magazin.cz
Rio je hříšným centrem celé Latinské Ameriky. V tomhle městě je v noci na každém rohu cítit úžasná živelnost. A nejen cítit – lidé jakoby vynášeli své soukromí do ulic.

Výjimkou nejsou na veřejnosti souložící dvojice, které se zkrátka nechaly unést duchem Ria, jenž ve své plné parádě ožívá na každoročním karnevalu.

Rio de Janeiro ale žije po celý rok. Celý rok jako by tohle město bylo zasvěceno flirtování, tancování a pití. Přestože jde o turisticky vyhledávanou lokaci, jsou ceny stále relativně příznivé. Můžete si tak užít široké škály koktejlů, aniž byste zruinovali svůj rozpočet.

Amsterdam

magazin.cz
Hlavní město Nizozemska je přesně tím městem, které klame ve dne. To jsou ulice plné fotografujících turistů. A že je co fotografovat – Amsterdam má zajímavou historii, která se v jeho obrazu neustále zračí. Obdivování krásné architektury však v noci střídají jiné kratochvíle.

Zdejší podniky jsou proslulé, a nejen proto, že se v nich běžně konzumuje marihuana na mnoho způsobů. V tomhle městě se prostě dá dobře napít a potom v případě potřeby zašpásovat s některou z luxusních společnic z červené čtvrti.

Londýn

magazin.cz
Britové působí jako nudní a usedlí lidé. A takoví často skutečně jsou. Jenže Londýn už zdaleka nepatří jenom jim.

Naopak – v Evropě byste marně hledali kosmopolitnější město. Najdete tu všechny možné národnosti, které se v noci obdivuhodným způsobem kříží. Člověk si připadá jako na pupku světa. V Londýně není nikdo cizincem.

Pravda, anglická metropole si je své exkluzivity dobře vědoma a s omezeným rozpočtem si tady příliš neužijete. Ale pokud vám nezáleží na nějakém tom tisíci, otevírají se vám úžasné noční možnosti. Kluby jsou tu skvěle vedené, mnohdy po newyorském vzoru. Navíc jich je skutečně bohatý výběr a provozují je všelijaké národnosti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 146