Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejlepší vodní parky světa

Člověk celé dny tvrdě pracuje. Ale proč? No přeci proto, aby si potom mohl užít pořádnou porci odvazové zábavy, ze které nabere nových sil. Jistě, můžete se rozvalit na koupališti a okukovat pohledné protějšky.

Jenže by to chtělo větší akci. Co takhle jít do vodního světa, neboli aquaparku? Nejenže tam najdete odhalená těla, ale navíc se ještě odvážete na drsných atrakcích. Ty jsou mimochodem stále drsnější a nedají se srovnávat s tím, co máme u nás v Čestlicích nebo Liberci.

Wild Wadi Waterpark

magazin.cz
Dubaj musí mít všechno největší a nejlepší. Ropné peníze přitom skončily také v zábavě, vodní parky nevyjímaje. Proto uprostřed města vyrostla tato pouštní oáza, která je, jako řada dalších věcí v tomto městě, stále ve výstavbě. Už teď ale funguje více než slušně.

Nabízí hned osm různých divokých řek, dva simulátory vln na pohodové surfování a potom také největší skluzavku na světě mimo Severní Ameriku.

Je vysoká 34 metrů a rozjedete se na ní rychlostí 80 km/h. Ještě větší a rychlejší kousky jsou v plánu.

Hurricane Harbor

magazin.cz
Pokud někdy pojedete do Kalifornie, neměli byste minout městečko Valencia. Nachází se tu totiž jeden z nejlepších vodních parků na světě. Není divu, když za ním stojí známá společnost Six Flags, která má po Americe ty nejkvalitnější zábavní parky. Evidentně se vyzná i ve vodních světech.

Čeká na vás hned třiadvacet skluzavek, z nichž na některé si možná ani netroufnete. Nesmí chybět celá řada různě zaměřených bazénů, divoké vlny a samozřejmě řeky, které sjedete pomocí raftů.

Za to vše zaplatíte pouze 30 dolarů (500 Kč) na jeden den.

Tropical Islands

magazin.cz
Co si budeme povídat, většina těch nejzábavnějších parků je v Americe. Ale netřeba truchlit – zájemci se vyblbnou také v Evropě, a to dokonce docela nedaleko, v německém Brandenburgu.

Tam totiž vyrostl aquapark Tropical Islands, který kromě obvyklého vyblbnutí nabízí především úžasné prostředí tropických bazénků, deštného pralesa či pláží.

Navíc si můžete střihnout sjezd na opravdu rychlém tobogánu, který vás proveze rychlostí 70 km/h. A vězte, že i to je pro mnohé nepředstavitelné.

Schlitterbahn Water Park

magazin.cz
V Texasu vědí, jak se dělají velké věci. Schlitterbahn vlastně není ani tak park, jako spíše komplex několika parků, který se neustále rozrůstá.

Najdete tu obrovskou spoustu tradičních atrakcí, ale i prvků vlastních pouze tomuto parku. Jako například stání ve frontě na tobogán, aniž byste museli vylézt z vody.

Schlitterbahn je stálým účastníkem anket o nejlepší aquapark na světě a mnohdy také v celkovém pořadí zvítězí. Za zkoušku rozhodně stojí surfovací simulátor, jenž tu byl jako jeden z prvních a je stále využíván profesionály.

Mt. Olympus Water and Theme Park

magazin.cz
Wisconsin je poměrně nezajímavý americký stát, ale narazíte v něm na překvapivě velké množství obřích aquaparků.

Tím největším je Mt. Olympus Water, který je navíc doplněn o klasický zábavní park. V jeho vodní části ale najdete jak rozsáhlé vnitřní, tak vnější prostory s velkými tobogány, rafty, řekami a bazény.

Přitom vás to nijak nezruinuje – zaplatíte pětadvacet dolarů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 330